Voormalig Arsenal-spits Bendtner gevangenis in na intrekken beroep

Reacties

Nicklas Bendtner gaat definitief vijftig dagen de cel in. De dertigjarige aanvaller van Rosenborg BK heeft zijn hoger beroep tegen het vonnis woensdag ingetrokken en legt zich zodoende neer bij zijn veroordeling voor geweldpleging.

Voormalig Arsenal-spits Bendtner gevangenis in na intrekken beroep

Bendtner kreeg de straf eerder deze maand voor het slaan en schoppen van een taxichauffeur. De Deen gaf toe dat hij de man mishandeld heeft, maar deed dat naar eigen zeggen uit zelfverdediging. De chauffeur zou meerdere keren de verkeerde route hebben genomen en nadat Bendtner en zijn vriendin zonder te betalen waren uitgestapt een blikje naar de twee hebben gegooid.

De chauffeur zou vervolgens zijn belaagd door Bendtner, die hem tegen de grond sloeg en tegen zijn hoofd trapte, wat de man een hersenschudding opleverde. Volgens de international van Denemarken was er sprake van noodweer, maar dat geloofde de rechter in Kopenhagen niet. Naast de gevangenisstraf moet Bendtner ook een boete van 1.500 Deense kronen (zo'n tweehonderd euro) betalen.

Bendtner speelde in totaal 81 interlands voor Denemarken, waarin hij dertig keer scoorde. Als speler kwam hij uit voor onder andere Arsenal, Juventus en VfL Wolfsburg. In 2017 maakte de aanvaller de overstap naar Rosenborg, de club waar Rini Coolen onlangs nog kampioen mee werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.