Bemoedigende zege voor De Boer bij Premier League-toernooi

Frank de Boer heeft voor de tweede keer gewonnen als manager van Crystal Palace, dit keer tegen een serieuze tegenstander. De Londenaren waren met 0-2 te sterk voor West Bromwich Albion bij de strijd om derde plaats bij het toernooi om de Premier League Asia Trophy.

De confrontatie met de nummer tien van vorig seizoen in de Premier League betekende voor De Boer zijn derde oefenwedstrijd met The Eagles. Eerder werd al met 3-1 gewonnen van Maidstone, terwijl Liverpool bij het evenement in Azië woensdag te sterk bleek voor Palace (2-0).

Net als tegen Liverpool koos De Boer voor een 3-4-3-systeem. Andros Townsend en Wilfried Zaha zorgden voor de snelheid op de flanken, Christian Benteke fungeerde als aanspeelpunt en centraal op het middenveld was er plaats voor Ruben Loftus-Cheek. De Chelsea-huurling is tot dusverre de enige aanwinst van deze transferperiode voor Palace. Patrick van Aanholt begon op de bank en viel direct na rust in.

Toen leidde Palace al met 0-2. Luka Milvojevic had de ploeg van De Boer in de twaalfde minuut al op voorsprong gezet door een vrije trap in de korte hoek te krullen. Vlak voor rust was een schot van Bakary Sako twee keer van richting veranderd, waardoor doelman Ben Foster kansloos was.

De wedstrijd bloedde na rust dood. West Brom probeerde het tevergeefs, Palace trok de voorsprong makkelijk over de streep. Met de zege als mooie opsteker op zak heeft De Boer nog drie oefenwedstrijden te gaan voor de competitiestart op 12 augustus tegen Huddersfield Town. Dulwich Hamlet, Metz en Schalke 04 zijn de volgende sparringpartners.