Belotti leert van zijn fouten en is nu de 'Koning van Fair Play'

Reacties

Andrea Belotti is bezig aan een opvallend seizoen in de Serie A en trok ook zaterdagmiddag, bij de wonderbaarlijke comeback van Torino tegen Atalanta Bergamo, weer de aandacht. En dan gaat het niet alleen over het doelpunt dat de begeerde Italiaanse international maakte.

Belotti leert van zijn fouten en is nu de 'Koning van Fair Play'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 3
Torino
Torino

Belotti toonde zich in Bergamo van zijn meest sportieve kant, toen hij bij een 3-0 achterstand de aanval zocht en uit balans raakte. Cristian Romero kreeg een gele kaart voor een vermeende overtreding, maar Belotti maakte direct duidelijk dat hij was niet neergehaald door zijn tegenstander. Dat legde de spits ook uit aan scheidsrechter Francesco Fourneau, die de gele kaart introk. De onterecht verkregen vrije trap werd omgezet in een scheidsrechtersbal en Belotti leverde de bal in bij Atalanta-doelman Pierluigi Gollini.

Het was een mooi moment van Fair Play, waarmee Belotti bewees dat hij ook op zijn 27ste nog leert van zijn fouten. Vorige week kreeg de spits van Torino het nog aan de stok met Fiorentina-verdediger Nikola Milenkovic en ging hij theatraal naar de grond toen de twee met de hoofden tegen elkaar aan stonden. Milenkovic kreeg na dit duel een rode kaart, terwijl Belotti werd bestraft met geel.

De spits kreeg na het gelijkspel tegen Fiorentina kritiek, maar liet zich zaterdag dus van zijn betere kant zien. Door La Gazzetta dello Sport wordt hij 'de Koning van Fair Play' genoemd. Belotti wist even na het duel met Romero alsnog te scoren en gaf daarmee de inleiding voor een mooie comeback. Een 3-0 achterstand werd door Torino nog ongedaan gemaakt: 3-3.

Belotti staat na zijn treffer in Bergamo al op elf competitiedoelpunten. Zijn contract loopt nog tot volgend jaar zomer door en Torino wil graag verlengen, maar de onderhandelingen verlopen maar moeizaam. Volgens Italiaanse media houdt AC Milan de situatie scherp in de gaten.

Spelersprofiel

A. Belotti


Geboortedatum:
20 december 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Calcinate
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Fiorentina
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.