Belofte Oranje aan Taabouni: 'Dit wordt niet de laatste wedstrijd'

Reacties

Het Nederlands elftal neemt het zondagavond om 20.30 uur in de kwartfinales van het WK Onder-17 op tegen Paraguay. Bondscoach Peter van der Veen blikte vooruit op de wedstrijd.

Belofte Oranje aan Taabouni: 'Dit wordt niet de laatste wedstrijd'
© Pro Shots

Paraguay werd knap groepshoofd in een poule met Italië, Mexico en de Solomoneilanden en verraste in de achtste finales door Argentinië uit te schakelen na een 2-0 achterstand bij rust. Wat is het nu precies voor team? 'Een ploeg die fysiek speelt en snel de lange bal hanteert', vertelde Van der Veen.

'Ze hebben jongens in de aanval die kopsterk zijn en daarachter zijn er jongens die daar goed op reageren. Daar moeten we attent op zijn, daar hebben we op getraind. Hopelijk komt dat eruit', aldus de bondscoach, die ook rekening houdt met de omstandigheden. De aftrap is om 16.30 uur Braziliaanse tijd (20.30 uur Nederlandse tijd), het is dan nog boven de dertig graden in Cariacica.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'In deze weersomstandigheden is het moeilijk om negentig minuten lang volle bak te gaan, dus je moet ook je rust pakken in de wedstrijd. Even wat compacter bij elkaar blijven om wat uit te rusten, voor zover dat kan. Die twee extra dagen rust – Oranje kwalificeerde zich dinsdag, Paraguay donderdag – kunnen het verschil gaan maken, als het bijvoorbeeld lang gelijk blijft en het aankomt op de slotfase.'

De bondscoach moet tegen de Zuid-Amerikanen sowieso sleutelen aan zijn opstelling. Mohamed Taabouni is geschorst en dus moet Van der Veen een andere nummer 10 opstellen. 'Mo is een belangrijke speler bij ons, maar gelukkig hebben we ook goede reservespelers die we er zo in kunnen zetten. Iemand anders zal die rol misschien wat anders invullen, maar zeker niet minder gevaarlijk. De jongens hebben Mo beloofd dat dit niet de laatste wedstrijd wordt, het zou mooi zijn als ze die belofte nakomen.'

Complete Raatsie moet opvolger Cillessen worden: 'Uiteraard kan dat'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.