Bellingham en Reus laten zich zien op zorgeloze bekeravond Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft maandag zonder moeite de volgende ronde van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. Debutant Jude Bellingham en de teruggekeerde Marco Reus lieten zich zien in de wedstrijd tegen MSV Duisburg.

Bellingham en Reus laten zich zien op zorgeloze bekeravond Dortmund
© Pro Shots
MSV Duisburg
MSV Duisburg
0 - 5
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Sommige Bundesliga-clubs lieten zich de afgelopen dagen foppen door clubs die uitkomen op een lager niveau, maar dat liet BVB niet gebeuren. Al na een kwartier opende Jadon Sancho de score door een strafschop te benutten. Duisburg, waar Vincent Vermeij in de spits stond, had weinig in de melk te brokkelen.

Na een half uur was het de beurt aan debutant Bellingham. Het zeventienjarige talent kwam deze zomer over van Birmingham City en werd door Thorgan Hazard in de gelegenheid gesteld om zijn eerste goal te maken. De Belg had een overstapje in huis en via een verdediger werkte Bellingham de bal in het doel.

Duisburg kwam nog voor rust met tien man te staan nadat Volkmer de doorgebroken Erling Haaland neerhaalde en kon douchen. Hazard tekende vervolgens met een fraaie vrije trap voor 0-3. Giovanni Reyna deed na rust hetzelfde. Zijn inzet werd van richting veranderd. Het slotakkoord was aan de net ingevallen Reus, die na een vrije trap vogelvrij stond en afrondde voor 0-5.

Voor Reus was het zijn eerste officiële wedstrijd sinds februari. De captain van Dortmund miste voor de coronacrisis al vijf wedstrijden en was er bij de herstart van de Bundesliga ook niet bij. Nu maakte hij met succes zijn rentree. Na zijn goal viel de van Real Madrid gehuurde Reinier ook nog zijn debuut als vervanger van Sancho.

Overige uitslagen


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.