Belgische ploeg definitief zonder De Bruyne bij start EK

Reacties

Kevin De Bruyne had het zelf al verklapt aan de Belgische koning Filip en nu is het ook echt officieel: de middenvelder mist de eerste groepswedstrijd van het EK, zaterdagavond tegen Rusland. Ook voor Axel Witsel komt het eerste duel van de Belgen op het eindtoernooi te vroeg.

Belgische ploeg definitief zonder De Bruyne bij start EK
© Pro Shots
België
België
3 - 0
Rusland
Rusland

Witsel herstelt van een achillespeesblessure en heeft al maandenlang geen wedstrijd meer gespeeld. Desondanks nam bondscoach Roberto Martínez de middenvelder op in de EK-selectie. Het is onduidelijk wanneer Witsel weer in actie kan komen: de eerste groepswedstrijd, zaterdag tegen Rusland, is in ieder geval nog niet haalbaar.

Datzelfde geldt voor De Bruyne. De middenvelder liep tijdens de Champions League-finale een gebroken neus én oogkas op en liet in gesprek met de Belgische koning al weten dat hij mikte op de tweede groepswedstrijd. De Belgische voetbalbond heeft nu laten weten dat De Bruyne en Witsel niet meegaan naar Rusland. Zij blijven in Tubeke werken aan hun herstel.

België speelt zijn tweede groepswedstrijd op 17 juni tegen Denemarken. Dit duel wordt gespeeld in Kopenhagen. Daarna keren de Belgen terug naar Rusland, voor de ontmoeting met Finland op 17 juni.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.