'Er is geen andere Witsel', dus gaat de geblesseerde Belg mee naar EK

Reacties

Axel Witsel gaat mee naar het EK met België. De ervaren middenvelder herstelt van een zware blessure, maar profiteert van de grotere selectie die bondscoach Roberto Martínez mag samenstellen.

'Er is geen andere Witsel', dus gaat de geblesseerde Belg mee naar EK
© Pro Shots

De verwachting was dat Witsel het EK zou missen. De speler van Borussia Dortmund viel in januari uit met een scheur in zijn achillespees tijdens een duel met RB Leipzig (1-3). Zijn revalidatie verloopt voortvarend, waardoor een terugkeer op het veld tijdens het EK niet uitgesloten is.

Bondscoach Martínez heeft hem daarom een plek in de 26-koppige selectie toegezegd, waarvan hij alle namen komende maandag bekend zal maken. Alle deelnemers mogen drie extra spelers selecteren voor dit EK door het risico op coronabesmettingen en veel blessures door de volle kalender.

De Spaanse trainer heeft goede hoop dat Witsel nog voor de start van het EK (11 juni) of anders tijdens het toernooi hersteld is. 'Hij moet wel fit zijn om van het EK te genieten', zegt Martínez tegen Sporza. 'We zullen zien hoe ver hij raakt, maar met een selectie van 26 spelers hebben we de ruimte om dat risico te nemen.'

De 32-jarige Witsel heeft een bijzondere status bij de nationale ploeg. Hij speelde al 110 interlands voor België, alleen Jan Vertonghen heeft er meer achter zijn naam staan. Martínez: 'Axel is een speler die niet wordt geselecteerd door de bondscoach, maar is een speler die zichzelf selecteert door wat hij de nationale ploeg bijbrengt en zijn ervaring. Er is geen andere Witsel.'

Robben
Hoewel Martínez drie jaar geleden op het WK in Rusland een vergelijkbare keuze maakte met de selectie van de geblesseerde Vincent Kompany, geven de drie extra plekken bij dit EK meer ruimte aan bondscoaches om ervaren, niet volledig fitte spelers te selecteren. Het is een van de redenen waarom een discussie ontstond over de mogelijkheid om Arjen Robben in de Oranje-selectie op te nemen. Die verstomde toen bondscoach Frank de Boer zei dat hij het 'op dit moment' uitsloot.

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer A. Witsel
Meer over A. Witsel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.