Belgische pers verdeeld over jokkende trainer: 'Wie heeft er nog nooit gelogen?'

Reacties

Ronny Deila slaat munt uit een succesjaar aan Standard Luik en vertrekt naar Club Brugge. De Noorse trainer heeft wel de nodige stof doen opwaaien door die transfer halsstarrig te ontkennen.

Belgische pers verdeeld over jokkende trainer: 'Wie heeft er nog nooit gelogen?'
© Pro Shots

'Wie gelooft u: mij of de media?' Aan het woord: Deila, geconfronteerd met berichten in de Vlaamse pers dat zijn overstap naar Brugge zo goed als rond is. Die berichten kloppen, Deila ontkent om een week later alsnog in het huwelijksbootje te stappen met Club Brugge. Hij vindt in Het Laatste Nieuws vergiffenis.

'Was de communicatie van Ronny Deila ongelukkig? Ja. Was ze onhandig? Ja. Maar laat ons nu ook niet (te) verstomd reageren. Alsof elke politicus of directeur binnen een bedrijf steevast de waarheid spreekt. Een leugen(tje) is van alle tijden. Net zoals een trainer elders wegplukken dat is. Zo is het leven, dames en heren. Zou u ze eten willen geven, diegenen die ooit al eens gelogen hebben?'

Bij Sporza, een kanaal van de Vlaamse publieke omroep, is de toon nogal anders. 'Ik begrijp wel dat hij in een zeer moeilijke situatie verzeild zat, want het is hoogst vervelend dat het nieuws over de onderhandelingen werd uitgelekt. Vooral omdat Deila nog een thuiswedstrijd moest spelen met Standard. De supporters reageerden ook heel erg emotioneel en negatief.

Maar het is not done om erover te liegen. Er zijn vele manieren om niet in te gaan op de geruchten. Hij zei: ik heb hier nog een contract en ben hier gelukkig. Op een paar dagen zal hij gelukkiger geworden zijn bij Club Brugge.'

Deila, voor wie de Waalse topclub vorig jaar een fors bedrag betaalde om rust en succes te doen wederkeren op Sclessin, de permanent kolkende vuurtempel aan de Maas, werd per direct bedankt voor bewezen diensten. De technisch directeur van Standard vertelde bij de Waalse publieke omroep RTBF dat hij donderdagmiddag al vijftig trainers aangeboden had gekregen.

Pro League

Stand Conference League Play-off Group Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Gent
40
21
9
10
81-44
+37
44
2
Cercle Brugge
40
16
13
11
63-55
+8
36
3
Standard Luik
40
16
9
15
62-59
+3
30
4
Westerlo
40
15
10
15
71-68
+3
30
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.