Belgische bond hoopt Wilmots tot WK 2018 te behouden

Reacties

Bondscoach Marc Wilmots heeft de mogelijkheid vier jaar bij te tekenen bij het Belgische nationale elftal. Dat melden Belgische media. De nationale voetbalbond (KBVB) was al met de besprekingen over een contractverlenging begonnen, maar tot een akkoord is het tot dusver niet gekomen.

Belgische bond hoopt Wilmots tot WK 2018 te behouden

Eind februari lieten KBVB-voorzitter François De Keersmaecker en Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie, al weten dat de onderhandelingen in volle gang waren. Met het voorgestelde vierjarige contract hopen zij de huidige bondscoach te binden tot en met het WK van 2018 in Rusland.

Wilmots, die sinds 6 juni 2012 in dienst is als hoofdtrainer van België, doet goede zaken met De Rode Duivels. Voor het eerst sinds 2002 wist de oud-speler van Standaard Luik het land te plaatsen voor een wereldkampioenschap. Destijds, op het toernooi in Zuid-Korea en Japan, sneuvelde het team in de achtste finale waar Brazilië met 2-0 te sterk was.

Opmerkelijk is het feit dat Wilmots ten tijde van het WK 2002 aanvoerder van België was en zich nadrukkelijk liet gelden. De aanvallende middenvelder scoorde in elke wedstrijd in de groepsfase. In Groep H was hij toentertijd verantwoordelijk voor de  openingstreffers tegen Japan en Tunesië en tekende hij voor de 3-1 tegen Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.