Belgische bond en ex-Rode Duivel reageren op besluit Courtois: 'Een grote fout'

Reacties

De Belgische bond (RBFA) heeft na de afmelding van Thibaut Courtois voor het EK in Duitsland een kort statement naar buiten gebracht. Voormalig Rode Duivel Philippe Albert stelt dat Courtois een 'grote fout' maakt.

Belgische bond en ex-Rode Duivel reageren op besluit Courtois: 'Een grote fout'
© Pro Shots

Courtois maakte dinsdag bekend dat hij zich volledig gaat richten op de revalidatie van zijn knieblessure en 'voor de volle honderd procent' wil herstellen voordat hij terugkeert. Het EK van volgend jaar zomer in Duitsland komt volgens de 102-voudig international van België te vroeg. De Belgen zijn voor het EK in de groepsfase gekoppeld aan Slowakije, Roemenië en een winnaar van de play-offs.

'We betreuren het nieuws dat Thibaut niet zal deelnemen aan het EK', stelt de Belgische bond in een korte reactie op het bericht van Courtois. 'We respecteren zijn beslissing. We wensen hem veel beterschap en hopen hem snel terug op het veld te zien.'

Na zijn afmelding voor het EK publiceerde Sporza een interview met Courtois, waarin hij voor het eerst inging op zijn relatie met bondscoach Domenico Tedesco. De keeper van Real Madrid stelt dat er een 'vertrouwensbreuk' is ontstaan met de huidige keuzeheer van België. Courtois verliet in juni plotseling het trainingskamp van België vanwege onvrede over de aanvoerderskwestie bij de nationale ploeg.

Egoprobleem
Courtois benadrukte dat hij de deur niet dicht doet voor een rentree bij de Rode Duivels, maar voormalig Belgisch international Albert stelt dat de situatie met de ervaren keeper steeds complexer wordt. 'Hij zegt (richting het EK, red.) voor maar 80 procent fit te zijn. Ik kan meerdere voorbeelden geven van spelers die op een WK hebben gespeeld terwijl ze niet 100 procent fit waren. Courtois maakt een grote fout', zei de oud-verdediger tegenover RTBF. 'Thibaut beseft ook dat er de komende jaren niet dezelfde liefde zal zijn tussen hem en het Belgische publiek. Het is een egoprobleem dat aan de basis ligt van alles.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep E Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Slowakije
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Roemenië
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Oekraïne
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 27 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.