België komt met De Bruyne, Alderweireld en Vertonghen aan de aftrap

Reacties

België moet met minimaal drie doelpunten verschil winnen in Amsterdam om Nederland van de groepswinst af te houden. In de opstelling is van een extra aanvalskracht geen sprake. De Rode Duivels komen met twee andere namen aan de aftrap.

België komt met De Bruyne, Alderweireld en Vertonghen aan de aftrap
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Bondscoach Roberto Martínez, die vanwege de rode kaart tegen Wales op de tribune zal moeten plaatsnemen, had al aangekondigd zijn basisploeg niet op de schop te nemen. Getuige de elf namen die aan de aftrap in de Johan Cruijff Arena komen, heeft de Spanjaard zich aan zijn woord gehouden.

In vergelijking met het duel met Wales hebben twee spelers promotie gemaakt tot basiskracht. Yannick Carrasco moet zijn basisplaats afstaan aan Timothy Castagne. Everton-middenvelder Amadou Onana is in de basis de vervanger van Youri Tielemans. Zino Debast, die tegen Wales debuteerde, is er ook vanaf het eerste fluitsignaal bij.

Thierry Henry is als vervanger van Martínez de eindverantwoordelijke op de Belgische bank.

Opstelling België:

Thibaut Courtois; Zino Debast, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen; Thomas Meunier, Axel Witsel, Amadou Onana, Timothy Castagne; Kevin De Bruyne, Eden Hazard; Michy Batshuayi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.