Oranje met De Roon, Klaassen en Janssen tegen België

Reacties

Marten de Roon, Davy Klaassen en Vincent Janssen staan in de basis bij het Nederlands elftal in de laatste Nations League-wedstrijd tegen België. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor hen als vervangers van Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Memphis Depay.

Oranje met De Roon, Klaassen en Janssen tegen België
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Net als tegen Polen staat Remko Pasveer onder de lat bij Oranje, wat betekent dat Jasper Cillessen, Mark Flekken en Andries Noppert weer niet starten. Achterin krijgt Daley Blind de voorkeur boven Tyrell Malacia.

Op het middenveld moest Van Gaal de meeste wijzigingen doorvoeren nadat zowel Koopmeiners als De Jong geblesseerd was afgehaakt. De bondscoach kiest voor De Roon en Berghuis, terwijl Klaassen de plek van Cody Gakpo achter de twee spitsen overneemt. Naast Steven Bergwijn is dat tegen België Janssen, die tegen Polen als invaller al een assist leverde.

Van Gaal verklapte de basisplaats van Klaassen eerder al. 'Je kan er haast vanuit gaan dat Klaassen tegen België speelt, omdat ik denk dat we dan meer balans op het middenveld nodig hebben', zei de bondscoach voor de wedstrijd tegen Polen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.