Belgen zoomen in op onderzoek: Lang in een klap twaalf miljoen meer waard

Reacties

De ontwikkeling van Noa Lang bij Club Brugge blijft de gemoederen bezighouden in België. De 21-jarige aanvaller is door zijn goede prestaties in één klap veel meer geld waard geworden.

Belgen zoomen in op onderzoek: Lang in een klap twaalf miljoen meer waard
© Pro Shots

Belgische media pakken woensdag uit met de marktwaardes van Transfermarkt.com die een update hebben gekregen. Lang was volgens de website bij de vorige peiling nog acht miljoen euro waard. Nu wordt zijn waarde geschat op liefst twintig miljoen euro, waarmee hij de duurste speler van de Jupiler Pro League is. Natuurlijk gaat het bij Transfermarkt slechts om een schatting en hoeft dit niet te betekenen dat Lang daadwerkelijk twintig miljoen gaat opbrengen, maar volgens Het Nieuwsblad is het wel een volgend signaal.

'Lang schittert vooral door zijn unieke profiel waar hij spelinzicht en techniek aan efficiëntie kan koppelen, terwijl hij fysiek gezien nog geen enkele keer honderd procent is geweest bij Club Brugge', tekent de krant op van Transfermarkt. 'Als de regerende landskampioen hem deze zomer weet te behouden en Lang blijft zich doorontwikkelen, zou hij in de zomer van 2022 wel eens de eerste speler zijn die België verlaat met een prijskaartje van meer dan 30 miljoen euro.'

Twee maanden geleden was Krépin Diatta in de ogen van Transfermarkt nog de meest waardevolle speler van de Belgische competitie, maar hij vertrok in de winter voor zestien miljoen euro naar AS Monaco. Lang voert nu het klassement van de website aan, gevolgd door Paul Onuachu van RC Genk (zeventien miljoen) en ploeggenoten Charles De Ketelaere (zestien miljoen) en Hans Vanaken (vijftien miljoen.

Eerder dit seizoen bespraken we de prestaties van Noa Lang bij Club Brugge.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.