Belenenses heeft 'nieuwe Pelé' niet meer nodig

Freddy Adu keert na vier maanden weer terug bij Benfica. De aanvaller zou eigenlijk tot komende zomer op huurbasis spelen voor Belenenses, maar trainer Toni heeft hem niet nodig.

Belenenses heeft 'nieuwe Pelé' niet meer nodig

De nieuwe Pelé, zoals de talentvolle Adu ook wel werd genoemd, debuteerde op veertienjarige leeftijd bij de profs van DC United. Al snel maakte de in Ghana geboren speler duidelijk dat hij zijn toekomst in Europa zag liggen.

Nadat hij in juni 2007 zijn achttiende verjaardag had gevierd, kon hij die stap ook maken en tekende hij bij Benfica. Volgens de EU-regels mogen spelers van buiten de Europese Unie niet voor hun achttiende jaar aan de slag in Europa.

In zijn debuutseizoen bij Benfica kwam Adu elf competitieduels binnen de lijnen en scoorde hij twee keer. Een jaar later werd hij verhuurd aan AS Monaco, waar hij in negen competitieduels niet tot scoren wist te komen.

Dit seizoen verhuurde Benfica de aanvaller aan stadsgenoot Belenenses, maar in vier maanden tijd kwam Adu niet verder dan één basisplaats en drie invalbeurten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen