Belangrijke rol Locadia in memorabel FA Cup-duel

Brighton & Hove Albion heeft zich zondagmiddag als vierde en laatste club geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de FA Cup. De club van Jürgen Locadia en Davy Pröpper rekende na strafschoppen af met Millwall.

Millwall
Millwall
ns
2 - 2
Brighton & Hove Albion

Pröpper en Alireza Jahanbakhsh hadden een basisplaats bij Brighton, dat de laatste weken in goede vorm verkeerde. Door twee zeges op rij in de Premier League verlieten The Seagulls de degradatiezone. Met een uitwedstrijd in The Den wachtte Brighton echter een zware klus.

Millwall, de nummer twintig van het Championship, had de messen geslepen en sloeg in de tweede helft toe. Alex Pearce maakte in de zeventigste minuut de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg. Tien minuten later liet Aiden O'Brian het stadion helemaal ontploffen met zijn 2-0.

Met Locadia als invaller ging Brighton nog op zoek naar een aansluitingstreffer en die kwam er ook via de Nederlander. Hij volleerde in de 88ste minuut hard raak uit de draai. Zijn doelpunt leek te laat te komen, maar op onwaarschijnlijke wijze viel de gelijkmaker alsnog. In de allerlaatste seconde van de extra tijd draaide Solly March een vrije trap van een meter of dertig richting doel en doelman David Martin ging onder de bal door. Tot zijn afgrijzen belandde hij in de bovenhoek: 2-2.

In de verlenging werd vervolgens niet gescoord, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Routinier Glenn Murray bezorgde Brighton een valse start door de eerste penalty tegen de lat te schieten. Locadia en Pröpper benutten hun strafschoppen wel overtuigend, waarna Mahlon Romeo miste namens Millwall. Omdat Jake Cooper zijn penalty over schoot, ging Brighton uiteindelijk toch nog door.