Slap Manchester United kan CL-kunststukje niet herhalen in FA Cup

Reacties

Manchester United is uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. In eigen huis was Wolverhampton Wanderers te sterk voor de club die vorige week nog stuntte in de Champions League.

Slap Manchester United kan CL-kunststukje niet herhalen in FA Cup
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Wolves en United hielden elkaar aardig goed in evenwicht in de eerste helft. Kansen waren schaars in het Molineux Stadium, Sergio Romero moest ingrijpen op een inzet van Diogo Jota en John Ruddy zag Marcus Rashford naast schieten. Het venijn zat hem ouderwets in de staart.

Enkele uren eerder had stadgenoot Manchester City ook al heel veel problemen in de kwartfinale van de strijd om de FA Cup, Manchester United ging het niet veel beter af. Twintig minuten voor tijd maakte Raúl Jiménez de openingstreffer na een rommelige situatie in het strafschopgebied, zes minuten later verdubbelde Diogo Jota de marge.

De Portugees was slimmer en sterker dan verdediger Luke Shaw, die al vallend Diogo Jota niet meer af kon stoppen. Keeper Romero liet zich vervolgens verrassen in de korte hoek, waardoor Manchester United opeens tegen een 2-0 achterstand aankeek. Het had nog erger kunnen worden voor Manchester United, maar Victor Lindelöf ontsnapte aan rood. De verdediger gleed Diogo Jota van de sokken aan de zijlijn en scheidsrechter Martin Atkinson wilde hem van het veld sturen, maar na ingrijpen van de VAR werd de rode kaart omgezet in geel.

Wolverhampton hield in de slotfase eenvoudig stand tegen Manchester United, dat nog wel de aansluitingstreffer produceerde. De goal van Rashford kwam echter te laat. Na de uitschakeling in het FA Cup-toernooi rest voor Manchester United nog de strijd in de Premier League en de Champions League. In de kwartfinale van het elitetoernooi werden de Engelsen aan Barcelona gekoppeld. Manchester United ontsnapte in de achtste finale aan uitschakeling, in de laatste minuten werd Paris Saint-Germain op de knieën gedwongen.

Zondag staan Millwall en Brighton & Hove Albion tegenover elkaar in de laatste kwartfinale in de strijd om de FA Cup, maandag wordt er geloot voor de halve finales. Wolverhampton gaat samen met Watford en Manchester City de koker in, de halve finales worden op 6 april afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.