Beladen weerzien River Plate en Boca Juniors eindigt onbeslist

Reacties

River Plate en Boca Juniors stonden zondagavond voor het eerst sinds de beladen Copa Libertadores-finale weer tegenover elkaar. Het duel eindigde zonder goals. 

Beladen weerzien River Plate en Boca Juniors eindigt onbeslist
River Plate
River Plate
0 - 0
Boca Juniors
Boca Juniors

De voetbalwereld maakt zich weer op voor een nieuwe reeks Superclásico's tussen River Plate en Boca Juniors. De twee Argentijnse aartsrivalen stonden zondagavond voor het eerst sinds de veelbesproken Copa Libertadores-finale van vorig jaar weer tegenover elkaar. Destijds moesten de twee clubs uit Argentinië uitwijken naar Madrid voor de de return in die finale, omdat de spelersbus van Boca Juniors was bekogeld door supporters van River Plate. Uiteindelijk werd de tweede wedstrijd van de Copa-finale verplaatst naar het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid, waar River Plate na verlenging won (3-1) nadat de eerste wedstrijd in 2-2 was geëindigd.

Nu, bijna tien maanden later, stonden de ploegen weer oog in oog met elkaar in het Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti, het stadion waar het vorig seizoen zo misging. De wedstrijd van zondagavond was voor de Argentijnse competitie. Daarin is Boca Juniors iets beter begonnen dan River Plate. Boca pakte in de eerste vier wedstrijden van het seizoen tien punten, River zeven punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel het aan sfeer niet ontbrak in El Monumental was de wedstrijd wat tam. River Plate had wel de overhand, maar kon de uitzinnige zeventigduizend fans niet belonen met een goal. Pas tien minuten voor tijd kreeg River Plate een écht opgelegde kans. Supertalent Cristian Ferreira schoot de bal maar nipt langs de verkeerde kant van de paal. Boca Juniors kreeg vervolgens ook nog een goede kans, maar de ingevallen Carlos Tévez stuitte op Franco Armani. Overtredingen en gele kaarten (tien stuks) waren er voldoende, maar goals vielen er niet: 0-0.

De eerste van de drie Superclásico's eindigde dus onbeslist. Over een maand, op 2 oktober, volgt de volgende editie alweer. Zowel River Plate als Boca Juniors plaatste zich namelijk voor de halve finale van de Copa Libertadores en daarin staan de rivalen tegenover elkaar. River Plate speelt op 2 oktober eerst thuis, de return in La Bombonera volgt op 23 oktober. 

Primera División

Stand Primera División 2019/2020

Argentinië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Boca Juniors
23
14
6
3
35-8
+27
48
2
River Plate
23
14
5
4
41-18
+23
47
3
Vélez Sarsfield
23
11
6
6
27-14
+13
39
4
Racing Club
23
9
12
2
28-23
+5
39
* Actueel tot en met 7 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.