Antwerp FC heeft in eigen huis afgerekend met RC Genk. De ploeg van trainer Mark van Bommel werd in het zadel geholpen door een vroege treffer van Vincent Janssen.

Antwerp
3 - 2
Genk
Genk

En dat doelpunt kon Janssen wel gebruiken, want al tien wedstrijden stond de inmiddels afgezwaaide international droog. Op 15 september scoorde Janssen voor het laatst. Antwerp FC zat daardoor in een mindere periode. De afgelopen weken zakte de regerend landskampioen weg naar de zevende plaats op de ranglijst. Tegen Genk, de club waar Van Bommel vorig jaar de landstitel tegen veroverde, moest de weg omhoog gevonden worden.

Al na vijf minuten opende Janssen de score in het Bosuilstadion. Het was zijn zesde treffer van het seizoen. Michel-Ange Balikwisha verdubbelde na elf minuten de voorsprong voor Antwerp, waar Jurgen Ekkelenkamp ook een basisplaats had. Gyrano Kerk en Owen Wijndal begonnen op de bank en zagen Balikwisha zes minuten voor tijd na voorbereidend werk van Toby Alderweireld ook de 3-0 maken, waarmee de zege eigenlijk wel binnen was.

Op slag van rust redde Andi Zeqiri nog wel de eer namens de bezoekers, maar spannend werd het niet meer in de tweede helft. Diep in de extra speeltijd maakte Daniel Muñoz nog wel 3-2, maar meteen daarna werd afgefloten. Antwerp FC komt door de overwinning op twintig punten uit dertien duels, waarmee het Club Brugge passeert. RC Genk heeft een punt meer en bezet de vijfde plaats in de Pro League.