Bekerdroom SC Heerenveen eindigt halverwege teleurstelling en berusting

Reacties

Geen moment kwam SC Heerenveen gisteravond bij een stunt in het bekerduel met Ajax (0-3). De uitschakeling zorgt in Friesland voor gemengde gevoelens.

Bekerdroom SC Heerenveen eindigt halverwege teleurstelling en berusting
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 3
Ajax
Ajax

Trainer Johnny Jansen was al voor drie camera's verschenen. Overal had hij aangegeven dat het verschil in kwaliteit met Ajax simpelweg te groot was geweest, en dat bij zijn ploeg de topvorm – die absoluut nodig was geweest om te kunnen stunten – had ontbroken. 'Het was allemaal gewoon net niet goed genoeg.' Nee, leuk was dat niet, maar Jansen wilde of kon zijn ploeg verder eigenlijk niets verwijten.

Pas later kwam de vraag of Jansen eigenlijk wel teleurgesteld was. Of hij echt al berusting had gevonden in het enorme kwaliteitsverschil, of toch wel baalde van een kansloze wedstrijd op de avond die hij vooraf als 'belangrijkste sinds 2009' had betiteld. ‘Tuurlijk man, dit is gewoon klote’, antwoordde hij. ‘Aan de ene kant zeg je inderdaad: je verliest van Ajax. Aan de andere kant ben ik er doodziek van dat we vandaag geen succes hebben behaald.'

'We hebben de ploeg vooraf een filmpje laten zien van onze bekersuccessen uit het verleden', ging Jansen verder. 'We hebben er alles aan gedaan om er iets speciaals van te maken, het belang van de wedstrijd te benadrukken. Juist vandaag hadden we een vol stadion nodig gehad. Dat extra zetje dat het publiek kan geven kan in zo’n wedstrijd het verschil maken, het heeft er helaas niet ingezeten.'

Play-offs
En nu? Wat Heerenveen rest zijn nog tien competitiewedstrijden. Daarin moet het alle zeilen bijzetten om mee te blijven doen om plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. Daarvoor is een eindklassering bij de bovenste acht noodzakelijk. De achterstand van SC Heerenveen (tiende) op nummer acht FC Utrecht is vier punten, terwijl de Friezen een duel meer speelden. Nummer zeven FC Twente heeft een voorsprong van vijf punten op Heerenveen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Om aan te haken in die concurrentiestrijd zal Jansen de prestatiecurve van zijn ploeg snel naar boven toe om moeten buigen. Afgelopen vrijdag werd er op vrij onthutsende wijze met 4-1 verloren van PEC Zwolle. Het duel met FC Groningen van een week geleden (1-1) verliep met vallen en opstaan, terwijl in de weken ervoor juist werd geïmponeerd tegen Feyenoord (beker- en competitiezege) en Vitesse (winst in de competitie). Het is de wisselvalligheid die je kunt verwachten wanneer een ploeg halverwege het seizoen op een heel andere manier probeert te gaan spelen. Blonk Heerenveen voor de winterstop uit met zijn counters, is het de afgelopen weken met nieuwelingen Siem de Jong, Tibor Halilovic en Lasse Schöne juist een ploeg geworden vol met spelers die de bal vooral graag in de voeten hebben.

Zo pasten de gemengde gevoelens bij Jansen bij de T-splitsing waarop SC Heerenveen, dat dit seizoen zo denderend was begonnen, nu is aangekomen. Het bekersprookje is voorbij, welke richting de Friezen de komende wedstrijden (ADO Den Haag, Willem II en FC Twente) inslaan bepaalt in hoeverre het seizoen als een nachtkaars uitgaat, of toch nog kan eindigen met een lach.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.