Bekeravontuur Memphis en Lyon ten einde bij debuut Payet

Memphis Depay heeft in zijn derde wedstrijd voor Olympique Lyon uitschakeling in het Franse bekertoernooi niet kunnen voorkomen. De winteraankoop speelde een uur mee op bezoek bij Olympique Marseille, dat bij het debuut van de teruggekeerde Dimitri Payet in de verlenging echter aan het langste eind trok: 2-1.

Drie dagen na zijn basisdebuut tegen Lille (1-2) begon Memphis bij de tweede confrontatie met Marseille in negen dagen tijd net als enkele andere belangrijke krachten op de bank met het oog op de altijd beladen kraker van komende zondag tegen Saint-Étienne in de Ligue 1. Nadat Rod Fanni (foto) de thuisploeg in de 25ste minuut op voorsprong had gezet na een vrije trap van Maxime López, besloot Lyon-trainer Bruno Genesio na een uur Memphis alsnog binnen de lijnen te brengen.

Het was echter collega-invaller Nabil Fekir die enkele minuten later de gelijkmaker van Corentin Tolisso voorbereidde. Ondanks kansen voor beide ploegen was er een verlenging nodig om de beslissing te forceren. Nadat Payet kort na het begin daarvan zijn rentree had gemaakt voor Marseille, groeide Dória op aangeven van Rémy Cabella uit tot matchwinner. De Braziliaanse verdediger was vlak na rust in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Patrice Evra.

Kort daarna kreeg Lyon nog een mogelijkheid om opnieuw langszij te komen, maar Memphis schoot de vrije trap in de muur. Vlak voor tijd was de 22-jarige aanvaller dichter bij de 2-2, maar doelman Yohann Pelé hield zijn ploeg overeind. Daardoor resteert de Europa League (tegen AZ) en de competitie voor Lyon. Marseille plaatst zich in navolging van Ligue 1-clubs als Lille en Girondins Bordeaux voor de achtste finale van de strijd om de Coupe de France.