Payet slaat terug: 'Terugkeer naar Marseille financieel offer'

Reacties

Financiële motieven speelden geen enkele rol bij de vurige wens van Dimitri Payet om West Ham United te verruilen voor Olympique Marseille. Althans, dat liet de 29-jarige aanvallende middenvelder maandag weten tijdens zijn presentatie bij de Franse topclub, die hij eerder tussen 2013 en 2015 diende.

Payet slaat terug: 'Terugkeer naar Marseille financieel offer'

'Als geld een drijfveer zou zijn, was ik allang in een ander land geweest', aldus Payet. 'Dat motiveert me simpelweg niet. Ik heb in financiële zin zelfs een offer gebracht door te tekenen bij Olympique Marseille.'

Volgens Franse media neemt Payet geen loopje met de waarheid. De 32-voudig international verdiende naar verluidt bij West Ham United 140.000 euro per week, waar hij aan de Côte d'Azur iets meer dan 115.000 euro per week zal ontvangen.

Payet vertrok niet bepaald door de voordeur bij West Ham United. De aanvallende middenvelder dwong een transfer af door simpelweg te weigeren nog langer in actie te komen voor The Hammers. 'We zijn erg teleurgesteld dat Payet niet dezelfde betrokkenheid en het respect heeft getoond ten opzichte van de club en de supporters, zeker omdat we hem vorig jaar nog een lucratief contract voor vijfenhalfjaar hebben gegeven', meldde de geagiteerde David Sullivan, een van de voorzitters van West Ham United, in een statement op de clubsite.

De harde woorden van Sullivan doen Payet geen pijn. 'Ik hoef mijn gedrag niet te verantwoorden. Helemaal niet zelfs. Ik was niet gelukkig en ik wilde terugkeren naar huis. Ik heb daarover gesproken met manager Slaven Bilic. Ik voelde me gewoon niet meer gelukkig bij West Ham United. Later kom ik hier nog wel op terug. Ik heb een buitengewoon seizoen beleefd in Londen. Helaas is het niet zo geëindigd als ik hoopte.'

Olympique Marseille betaalde ruim 29 miljoen euro om Payet over te nemen van West Ham United. Aan ambities en financiën geen gebrek bij de Champions League-winnaar van 1993 sinds Frank McCourt in oktober 2016 aantrad als eigenaar. De voormalige eigenaar van baseballclub Los Angeles Dodgers beloofde bij zijn overname 200 miljoen euro te investeren. Op termijn wil McCourt met L'OM weer hoge toppen scheren in de Champions League.

'Ik wil dolgraag deel uitmaken van dit project. Daden zeggen echter meer dan woorden. Dit seizoen moeten we denk ik mikken op de vierde plaats, want AS Monaco, Olympique Nice en Paris Saint-Germain hebben een aardig gaatje geslagen', aldus Payet, die dinsdag in het duel in het Franse bekertoernooi met het Olympique Lyon van Memphis Depay zijn rentree kan vieren voor Olympique Marseille. 'Als trainer Rudi Garcia mij nodig heeft, ben ik beschikbaar.'

Tussen 2013 en 2015 reikte Payet tot 72 optredens in de Ligue 1 namens Olympique Marseille, waarin hij vijftien keer scoorde.
Tussen 2013 en 2015 reikte Payet tot 72 optredens in de Ligue 1 namens Olympique Marseille, waarin hij vijftien keer scoorde.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.