Begeerde Memphis toont opnieuw enorme waarde voor koploper Lyon

Memphis Depay heeft nog maar eens aangetoond waarom zijn status groter en groter wordt bij Olympique Lyon. Met twee goals leidde hij zijn ploeg naar een overwinning op Lens, waardoor Lyon in de Ligue 1 optimaal profiteert van het puntenverlies van de concurrentie.

Olympique Lyonnais
3 - 2
Lens
Lens

Het is de vraag hoelang ze bij Lyon nog van de kunsten van Memphis kunnen genieten. De Nederlander - wiens contract komende zomer afloopt - wordt nog altijd in verband gebracht met een winters vertrek, maar de aanvaller is geenzins van plan gas terug te nemen op het veld bij zijn Franse ploeg. Tegen Lens was dat nog maar eens goed te zien en zette Memphis met Lyon de goede vorm van voor de winterstop door. Met een treffer voor rust zette hij zijn ploeg op het goede spoor richting een nieuwe zege.

Na rust werden Memphis en de zijnen nog een handje geholpen door Lens-verdediger Steven Fortes, die de 2-0 achter zijn naam kreeg door de bal achter zijn eigen doelman te schuiven. Daarna was daar opnieuw Lyon's aanvalsleider, die geïnteresseerde clubs nog maar eens liet zien ook prima uit de voeten te kunnen vanaf elf meter. De Oranje-international benutte een strafschop en tekende daarmee voor alweer zijn tiende seizoenstreffer.

Bekijk hoe Memphis zich kandideert voor de topscorerstitel in de Ligue 1

Daarna was het echter niet gedaan, want eerst deed Florian Sotoca wat terug namens Lens en vlak voor tijd werd het zelfs nog even spannend. De treffer van Cheick Doucouré kwam echter te laat en dus kon er echt gejuicht worden in Lyon. De plaatselijke trots is dankzij de zege alweer elf wedstrijden op rij ongeslagen en heeft op de ranglijst een voorsprong van drie punten op de concurrentie.