Been: 'We missen gogme, PSV is een stuk leper'

PSV won de topper tegen Feyenoord met 3-1. De trainers van beide partijen vonden dat er op die uitslag weinig viel af te dingen.

PSV-coach Fred Rutten had zijn spelers op het hart gedrukt om ook op bezoek in De Kuip de tegenstander onder druk te zetten. 'Je weet als je hier komt dat Feyenoord heel agressief kan spelen. We hebben getracht dat om te draaien door vrij snel druk te zetten, hen dwingen om de lengtebal te spelen. Wij waren daardoor voor rust op alle fronten de bovenliggende partij.'

'In de tweede helft hebben we de wedstrijd neutraal gemaakt', vond Rutten. 'Feyenoord kreeg nog één of twee mogelijkheden, maar geen grote kansen. Wij zijn hier terechte winnaar. Je moet zo’n wedstrijd eigenlijk uitbouwen naar nog een hogere score, maar een compliment aan de ploeg dat ze zo op het veld hebben gestaan.'

Tegenstrever Been vond dat zijn ploeg had verloren van een slimme tegenstander. 'We hebben veel te veel de lange bal gespeeld. Een ervaren verdediger als André Ooijer weet daar wel raad mee. We missen wat dat betreft voetbalgogme. Daarin moeten we stappen maken.'

'PSV heeft vier grote kansen gehad, daarvan gingen er drie in. Daar kijk ik niet alleen de defensie op aan, maar de hele ploeg. We gaven de doelpunten veel te makkelijk weg. Daar moeten we aan werken. Je ziet dat PSV wat dat betreft een stuk leper is dan wij.'