Beckham te onbekend voor in The Simpsons

In Engeland is David Beckham qua publiciteitswaarde hot, zeer hot. De bedrijven staan in de rij om hem tegen een rijkelijke vergoeding reclame te laten maken voor hun product. Aan de andere kant van de oceaan is Beckham veel minder populair, om niet te zeggen een nobody.

Beckham te onbekend voor in The Simpsons

De middenvelder van Manchester United ondervond dat onlangs aan den lijve. Becks blijkt namelijk niet beroemd genoeg om een rolletje te krijgen in de speciale 300ste uitzending van The Simpsons, in Engeland uitgezonden door de commerciële zender Sky One.

Sky had aan de Amerikaanse producenten van de getekende sitcom een lijstje met beroemdheden gegeven om de jubileum-uitzending op te leuken. J.K. Rowling - de schrijfster van de Harry Potter-reeks - en Ian McKellen - de vertolker van Gandalf uit Lord of the Rings - kwamen door de Amerikaanse selectie. Beckham niet.

'We hebben wel overwogen hem in te passen, maar het is geen geheim dat voetballers niet bepaald populair zijn in de Verenigde Staten', legde producer Al Jean uit. 'Beckham is hier niet beroemd genoeg.' De mogelijkheid bestaat dat Beckham later alsnog opduikt in The Simpsons. In de aflevering waarin Homer op bezoek gaat bij zijn familie in Londen, is Beckham waarschijnlijk wel welkom.

Bekijk hier al onze video's