Becker opnieuw van grote waarde voor dé stuntploeg van de Bundesliga

Sheraldo Becker is het jaar met Union Berlin uitstekend uit de startblokken geschoten. De Nederlander hielp zijn ploeg met een goal aan een overwinning op Werder Bremen waardoor Die Eisern mee blijven doen om de bovenste plaatsen van de Bundesliga.

Werder Bremen
0 - 2
Union Berlin

Op de bank van Werder zag de Nederlander Tahith Chong hoe landgenoot Becker in de eerste helft de score opende namens de bezoekers. Na twaalf minuten werd de vliegensvlugge Becker weggestuurd en met zijn linkerbeen schoot hij raak: 0-1. Het was de tweede goal van dit seizoen voor de aanvaller, die voor zijn transfer naar Union uitkwam voor PEC Zwolle, ADO Den Haag en Ajax.

Ook na de openingstreffer bleef Becker een constant gevaar voor de verdediging van de thuisploeg, die zich keer op keer geen raad wist met de messcherpe counters van Union. Het leidde al na een half uur tot de 0-2 van Union, met wederom een Eredivisie-tintje. Ditmaal was voormalig NEC-spits Taiwo Awoniyi de doelpuntenmaker. Op slag van rust dacht Werder de aansluitingstreffer te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Chong viel een kwartier voor tijd in, maar dat was te kort dag voor de Nederlander om nog voor de ommekeer te zorgen. Union begint 2021 met een prima zege en staat in het tweede seizoen op het hoogste niveau in Duitsland op een knappe vierde plaats. Wolfsburg heeft evenveel punten, maar de ploeg van Wout Weghorst heeft nog wel een wedstrijd tegoed.