Becker laat Olympiastadion kolken met Champions League-primeur

Sheraldo Becker is de maker van het eerste Champions League-doelpunt ooit van Union Berlin. De Surinaams international bezorgde Sporting Braga dinsdagavond in de eerste helft grote problemen en scoorde niet één maar zelfs twee keer.

Union Berlin
2 - 3
Sporting Braga

Becker was erg dreigend in de grote ruimtes en had halverwege de eerste helft al een doelpunt afgekeurd zien worden vanwege buitenspel. In de dertigste minuut was het daadwerkelijk raak voor de voormalige speler van Ajax en ADO Den Haag. Becker werd bij een counter gelanceerd door Alex Kral en rondde feilloos af door de bal door de benen van doelman Matheus te schieten: 1-0.

Zeven minuten na die openingstreffer bracht Becker de aanhang van Union opnieuw in extase. Weer was de rappe aanvaller ongrijpbaar voor de verdedigers van de Portugezen. Dit keer scoorde Becker op aangeven van Lucas Tousart: 2-0.

Zo gaf Becker de historische avond voor Union Berlin extra kleur. In het Olympiastadion, normaal de thuishaven van Hertha BSC, speelde de Duitse stuntclub zijn eerste thuiswedstrijd ooit in de Champions League. Het Champions League-avontuur begon voor Union op 20 september met een uitwedstrijd tegen Real Madrid (1-0).