Becker gaat in op keuze voor Real Sociedad en vertrek bij Union Berlin

Reacties

Sheraldo Becker vond het na enkele mooie jaren bij Union Berlin tijd voor een nieuwe stap. De 28-jarige aanvaller volgde zijn hart met zijn keuze voor Real Sociedad.

Becker gaat in op keuze voor Real Sociedad en vertrek bij Union Berlin
© Pro Shots

Becker verruilde de Bundesliga halverwege januari voor La Liga met zijn transfer naar Sociedad, dat naar verluidt drie miljoen euro betaalde voor de Surinaamse international, wiens contract eind dit seizoen afliep. Vanuit de Bundesliga was er naar verluidt ook interesse van Eintracht Frankfurt, terwijl in Spanje ook Villarreal werd genoemd als mogelijke bestemming. Eerder werd er al gerept over interesse uit de Premier League. Becker koos echter voor het Baskische bolwerk, dat dit seizoen knap bovenin meedraait in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik had verschillende goede aanbiedingen, maar uiteindelijk heb ik zoals altijd mijn hart gevolgd', vertelt Becker in een interview met het Baskische medium Naiz. Daarbij was het uitzicht op speeltijd uiteraard belangrijk. 'Ik had het gevoel dat La Real mij echt wilde. Ik had ook aanbiedingen uit Engeland, Frankrijk en Duitsland, maar ik dacht dat La Real de beste keuze voor mij was, ik kende geen twijfel', aldus de voormalig speler van ADO Den Haag, (Jong) Ajax en PEC Zwolle, die voor tweeënhalf jaar tekende in San Sebastian.

Becker is blij met hoe hij door zijn nieuwe ploeggenoten, onder wie Umar Sadiq (ex-NAC Breda), is opgevangen. Veel van hen spreken Engels. 'Iedereen heeft me heel goed geholpen, waardoor ik meteen goed kon spelen, dat was speciaal', doelde hij op zijn treffer bij zijn debuut in het bekerduel met Celta de Vigo. Ook trainer Imanol Agualcil heeft hem direct bij de hand genomen, ook al helpt de taalbarrière niet altijd mee. 'Maar ik begrijp het wel, omdat de voetbaltaal universeel is. En als ik het niet begrijp, vraag ik mijn ploeggenoten wat hij bedoelt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Baskenland hoopt Becker zijn eerste hoofdprijs als prof te winnen. Sociedad zit nog in het bekertoernooi en speelde dinsdagavond met 0-0 gelijk in de eerste halve finale tegen Real Mallorca, waarin Becker ontbrak door een blessure. 'Het zou veel voor mij betekenen om een prijs te winnen, dat is altijd iets speciaals. Ik was er in Nederland al dicht bij, toen verloren de we finale (met PEC Zwolle in 2015, red.). En in Duitsland zijn we uitgeschakeld in de halve finale. Daar staan we nu weer. Als we voor elkaar vechten hebben we een grote kans om de beker te winnen'.

Met Union Berlin stond Becker al in de Champions League na de verrassende vierde plaats van afgelopen seizoen. De Amsterdammer bewaart goede herinneringen aan zijn tijd in Duitsland, al verliep het huidige seizoen minder goed. Ook voor hemzelf, aangezien hij werd getroffen door blessures. 'We wonnen zestien wedstrijden op rij niet, dat was moeilijk. Toen kwam er een nieuwe trainer en kwam de transferperiode in zicht. Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt, maar het voelde als het juiste moment voor een nieuwe stap.'

Mbappé
Die nieuwe stap brengt hem komende week mogelijk oog in oog met Kylian Mbappé, al is het nog de vraag of Becker op tijd fit is voor het heenduel met Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League. 'Als speler wil je tegen of voor de beste teams ter wereld spelen. In Duitsland speelde ik tegen Bayern München, in de Champions League tegen Real Madrid en in La Liga nu tegen Barcelona en Atlético Madrid. We willen onze kwaliteiten tonen tegen de topteams, dat maakt me trots. We zullen zien wat er gebeurt.'

Wo 14 feb.

Di 5 mrt.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
3
Barcelona
32
21
7
4
64-37
+27
70
4
Atlético Madrid
32
19
4
9
59-38
+21
61
5
Athletic de Bilbao
32
16
10
6
52-30
+22
58
6
Real Sociedad
33
13
12
8
46-35
+11
51
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer S. Becker
Meer over S. Becker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.