Droomdebuut Becker helpt Real Sociedad naar halve finale beker

Reacties

De eerste halve finalist in de Copa del Rey is bekend. Real Sociedad won dinsdagavond met 1-2 op het veld van Celta de Vigo en stoomt door naar de laatste vier. Met een goal tijdens zijn debuut was Sheraldo Becker belangrijk voor de Baskische overwinnaars.

Droomdebuut Becker helpt Real Sociedad naar halve finale beker
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
1 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Celta, met Tasos Douvikas in de spits en Jørgen Strand Larsen en Luca de la Torre op de bank ruim bemeten in Eredivisie-exponenten, moest al heel snel een goal slikken. Mikel Oyarzabal, kroonjuweel van de blauw-witten, kreeg vlak voor het doel een open kopkans en liet die niet aan zich voorbij gaan. Real Sociedad bleef de sterkere ploeg in Galicië en bezegelde zijn plek bij de laatste vier op de counter.

Becker, overgekomen van Union Berlin, benutte zijn snelheid door bij een tegenaanval keurig op eigen helft te wachten. De Surinaamse aanvaller was evengoed niet meer te achterhalen. Twintig meter voor het doel zag hij dat de doelman zijn korte hoek niet helemaal dekte en geroutineerd schoof hij de bal in de vrije ruimte van het doel: 0-2, wedstrijd beslist. De tegengoal van invaller De la Torre kwam te laat. Celta verloor thuis van Real Sociedad, zoals zaterdag ook al gebeurde in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Sociedad kan zodoende blijven dromen van een vierde Copa del Rey in de clubhistorie. Zelfs het ultieme scenario zoals zich in 2020 voltrok, de beker winnen in een finale tegen rivaal Athletic Bilbao, is nog een mogelijkheid. De rood-witten spelen woensdagavond thuis tegen Barcelona. Ook woensdagavond: Mallorca – Girona. Donderdagavond sluiten Atlético Madrid en het geplaagde Sevilla de Spaanse bekerweek af.

Wo 24 jan.

Do 25 jan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.