Beauty Lauritsen en fout Virgínia leiden ruime zege Sparta in bij Cambuur

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond een eenvoudige zege geboekt bij SC Cambuur. Tobias Lauritsen leidde de overwinning in met een heerlijke uithaal en Cambuur-doelman João Virgínia hielp de Spartanen daarna nog een handje.

SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 3
Sparta Rotterdam

Sparta kon tegen Cambuur weer beschikken over Arno Verschueren, die terugkeerde van een schorsing. De middenvelder was dit seizoen al goed voor zes goals. Op dat aantal kwam spits Lauritsen ook door een wereldgoal na negen minuten spelen. De Noor kreeg de bal van Sven Mijnans en besloot van buiten het strafschopgebied uit te halen: met een geweldige uithaal passeerde Lauritsen Cambuur-doelman Virgínia in de verre hoek.

De Portugese goalie speelde een kleine tien minuten later een negatieve hoofdrol bij de 0-2 van Sparta. Een zwakke uittrap van Virgínia belandde voor de voeten van Mijnans, die vervolgens de Japanner Koki Saito alleen voor de Cambuur-keeper zette. Saito rondde koeltjes af. Sparta zat daardoor op rozen en kreeg vlak voor rust via Vito van Crooij nog een kans op een derde goal. Dit keer lag Virgínia in de weg.

Onmachtig Cambuur
Kort na rust stond Virgínia weer oog in oog met Van Crooij nadat Lauritsen in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt door Mees Hoedemakers. Scheidsrechter Jochem Kamphuis wees naar de stip, waarna Van Crooij raak schoot. De inzet was niet overtuigend, maar Virgínia zag de bal via zijn voeten in het doel vallen: 0-3.

Cambuur-trainer Sjors Ultee had direct na rust al Mitchel Paulissen en Roberts Uldrikis binnen de lijnen gebracht om het tij te keren, maar aanvallend kon de thuisploeg weinig klaarspelen. Alex Bangura was na een uur nog wel dreigend met een hard schot voorlangs. Aan de andere kant nam Sparta in aanvallend opzicht gas terug en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit.

Sparta naast Twente
Doelpuntenmaker Lauritsen verliet het veld in de slotfase na een harde botsing met keeper Virgínia, die onbeholpen uit zijn doel kwam bij een doelpoging van de Noorse spits. Kamphuis zag geen reden om de Portugees te bestraffen voor zijn actie. Sparta staat na de eenvoudige overwinning in Leeuwarden op de zesde plaats, net als FC Twente op 31 punten.