Sparta gaat na succes met Kitolano en Lauritsen opnieuw voor een Noor

Reacties

Sparta Rotterdam is druk bezig met de komst van Elias Hoff Melkersen als versterking voor de voorhoede. De nummer zes uit de Eredivisie hoopt de deal, vermoedelijk huur met optie tot koop, snel te kunnen afronden.

Sparta gaat na succes met Kitolano en Lauritsen opnieuw voor een Noor
© Pro Shots

De twintigjarige Melkersen speelt nu nog in Schotland, bij Hibernian. Voor die ploeg deed hij dit seizoen in dertien competitiewedstrijden mee; scoren deed hij niet. Melkersen moet bij Sparta de opvolger worden van Mario Engels, die eind december al naar het Japanse Tokyo Verdy vertrok.

Met de gehoopte komst van Melkersen gaat Sparta opnieuw voor een Noorse speler. Afgelopen zomer haalden de Rotterdammers Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen op bij Odds BK en zij zijn een groot succes bij Sparta. Zaterdagavond maakte Kitolano op aangeven van Lauritsen nog het winnende doelpunt tegen Excelsior.

Na de met 1-0 gewonnen derby gaf hoofdtrainer Maurice Steijn al aan dat hij goede hoop had op de snelle komst van een nieuwe aanvaller. Nu blijkt dat Sparta in de afrondende fase zit voor Melkersen, een aanvaller die op de flank én in het centrum kan spelen. Hij zal vooral gezien moeten worden als de stand-in voor Lauritsen.

In de aankomende VI verschijnt een uitgebreid interview met Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.