BBC helpt Real Madrid voorbij grens van honderd bij zege op Alavés

Reacties

Real Madrid heeft zaterdagmiddag in eigen huis zijn opmars in La Liga voortgezet met een vierde competitiezege op rij. De offensieve drie-eenheid bestaande uit Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo rekende af met Alavés: 4-0.

BBC helpt Real Madrid voorbij grens van honderd bij zege op Alavés

Door blessures en het overvolle programma is Zinedine Zidane gedwongen in deze periode meer te rouleren. Zo zijn Toni Kroos, Marcelo en Luka Modric geblesseerd en kreeg Ronaldo bij het midweekse tussendoortje tegen Leganés (1-3 zege) nog rust. Tegen Alavés ontbrak Sergio Ramos dan weer voor een schorsing en koos Zidane vol voor de aanval met de BBC (voor het eerst sinds 3 februari samen aan de aftrap) én Lucas Vázquez op papier als vierde aanvaller in de basis.

Het Madrileense offensief kwam na een wat aarzelend begin halverwege de eerste helft echt op gang. Ronaldo stuitte op doelman Dani Pacheco en Bale schoot net naast met een majestueuze omhaal. Het waren de inleidende beschietingen. Alavés, dat door drie zeges op rij onder de nieuwe coach Abelardo is weggekomen uit de degradatiezone, werd vastgezet op eigen helft en in de 44ste minuut ging het mis voor de Basken. Benzema zag een opening die voor iedereen bij Alavés onzichtbaar was. De Fransman zette de complete defensie op het verkeerde been met een hakballetje richting Ronaldo. De Portugees benutte de geschonken mogelijkheid door met zijn linker feilloos raak te schieten: 1-0.

Zo toonde Benzema opnieuw zijn waarde als aangever. De spits heeft het dit seizoen lastig en lijdt zichtbaar onder de fluitconcerten van de zo kritische aanhang. Ook vroeg in de wedstrijd tegen Alavés klonk het gemor weer vanaf de tribunes in Estadio Santiago Bernabéu, nadat Benzema was weggegleden bij een open kans.

De rol van aangever past de spits inmiddels beter en die vertolkte hij ook bij de 2-0 direct na rust. Benzema gaf de bal op de juiste snelheid mee aan Bale bij een rappe omschakeling en de Welshman rondde vlekkeloos af. Het was de snelste goal van Real in een tweede helft (na 28 seconden) sinds die van legende Raúl in maart 2004 (19 seconden). Bovendien kwam de seizoensteller met de tweede treffer van de middag op 101 doelpunten (alle competities). Real is de eerste Spaanse ploeg die in het huidige seizoen de grens van honderd goals heeft gepasseerd.

Het verzet van Alavés was wel gebroken en bij Real ontbrak ook de echte wil om er een monsterscore van te maken. Anderhalve week voor de zo cruciale return tegen Paris Saint-Germain in de Champions League ging de voet van het gaspedaal. Kansen waren er nog wel, zo raakte Bale met een poeier van afstand nog de bovenkant van de lat. Het was Ronaldo die het thuispubliek trakteerde op nog een derde treffer. Uit een voorzet van Vázquez passeerde hij Pacheco. De 3-0 was voor Ronaldo al zijn twaalfde goal van het kalenderjaar.

Cristiano Ronaldo heeft de juiste vorm weer gevonden in de beginfase van de tweede seizoenshelft. Na rust te hebben gekregen tegen Leganés oogde de Portugees zaterdag messcherp.
Cristiano Ronaldo heeft de juiste vorm weer gevonden in de beginfase van de tweede seizoenshelft. Na rust te hebben gekregen tegen Leganés oogde de Portugees zaterdag messcherp.

Zidane liet met Marcos Llorente en Dani Ceballos nog twee van de talenten invallen, maar in opwinding in de slotfase resulteerde dat niet. De middag eindigde echter wel fraai voor met name één Real-ster. Nadat Bale was neergehaald werd Benzema de ultieme kans op een goal gegund door Ronaldo, de vaste nemer die de vijftigste hattrick van zijn loopbaan kon maken. De vaak bekritiseerde aanvaller maakte vanaf de strafschopstip zijn vierde competitiegoal van het seizoen en zorgde zo voor het slotakkoord.

Real krijgt door de zege Atlético Madrid weer in het vizier. De nummer twee van La Liga heeft nog een marge van vier punten ten opzichte van de stadgenoot en komt zondagavond zelf in actie tegen Sevilla. De achterstand op koploper Barcelona is nagenoeg onoverbrugbaar voor De Koninklijke, het gat is veertien verliespunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.