Bazoer krijgt eerste basisplaats bij AZ, opvallende rol voor De Wit

Reacties

Riechedly Bazoer heeft voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij AZ. Hij verschijnt om 18.45 uur aan de aftrap voor de uitwedstrijd tegen Apollon Limassol in de Conference League. Ook Jesper Karlsson krijgt vanaf het eerste fluitsignaal het vertrouwen van trainer Pascal Jansen.

Bazoer krijgt eerste basisplaats bij AZ, opvallende rol voor De Wit
© Pro Shots
Apollon Limassol
Apollon Limassol
1 - 0
AZ
AZ

In de door AZ bekendgemaakte opstelling heeft Bazoer een plek in het centrum van het middenveld. Vorige week stond Dani de Wit daar nog opgesteld tegen Apollon, maar hij schuift op naar de spitspositie. Jens Odgaard verdwijnt daardoor uit de basiself.

De spitspositie voor De Wit is opvallend, want hij speelde slechts driemaal eerder vanaf de aftrap op die plek. Het pakte erg goed uit in oktober 2020, toen AZ dankzij een doelpunt van De Wit met 0-1 won van Napoli. Karlsson wordt beloond voor het doelpunt dat hij vorige week als invaller maakte tegen de opponent uit Cyprus en houdt Myron van Brederode uit de basis.

In een interview met Voetbal International ging Bazoer in de aanloop naar de wedstrijd in op zijn situatie bij AZ. 'Natuurlijk streef ik naar een basisplaats, maar ook nu voel ik het vertrouwen van de trainer en van mijn ploeggenoten', gaf hij aan. 'Sinds ik wedstrijdfit ben, word ik elke wedstrijd ingebracht en kan ik een bijdrage leveren. Daarnaast probeer ik mijn ervaring in het profvoetbal over te brengen op jonge jongens.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
0
1
12-6
+6
15
2
Dnipro-1
6
3
1
2
9-7
+2
10
3
Apollon Limassol
6
2
1
3
5-7
-2
7
4
FC Vaduz
6
0
2
4
5-11
-6
2
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.