Bayern-fans protesteren tegen aanwezigheid Neuer

Doelman Manuel Neuer is nog allesbehalve geliefd onder de supporters van Bayern München. Een deel van de aanhang beschimpte de 25-jarige Duitse international, die na het afgelopen seizoen overkwam van rivaal Schalke 04.

Bayern-fans protesteren tegen aanwezigheid Neuer

Tijdens de eerste oefensessie van Der Rekordmeister, een showtraining in de Allianz Arena, werd Neuer nog hartelijk en met applaus welkom geheten. Enkele dagen later bleek dat een deel van de supporterskern minder prijs stelt op de aanwezigheid van het voormalig clubicoon van Schalke.

In het eerste oefenduel bij Trentino (15-0 zege) werd Neuer met spandoeken duidelijk gemaakt dat hij nog steeds allerminst geliefd is. Je kan nog zoveel ballen vangen, maar wij zullen je nooit accepteren luidde de niet mis te verstane boodschap op een van de doeken.

Neuer speelde op Italiaanse bodem 45 minuten mee. Ook aankopen Rafinha en Nils Petersen maakten hun opwachting. Laatstgenoemde was drie keer trefzeker.

Woensdag liet Neuer nog weten zijn toekomst voorlopig bij Bayern te zien. De goalie benadrukte dat hij wat hem betreft ook na het aflopen van zijn contract in de zomer van 2016 zal uitkomen voor de Duitse recordkampioen. 'Alles is hier groter en professioneler. Mijn loopbaan hier afsluiten, dat klinkt niet slecht.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's