Bayern zwijnt op eigen veld tegen Eintracht Frankfurt

Het ging moeizaam, maar met een zege en de rentree van Arjen Robben was het resultaat positief voor Bayern München. Arnold Bruggink vergrootte de zorgen van VfB Stuttgart.

Bayern zwijnt op eigen veld tegen Eintracht Frankfurt

Bayern München-Eintracht Frankfurt 2-1 Na de pijnlijke nederlaag in de Champions League in Bordeaux stevende Bayern München af op een nieuwe teleurstelling. Ondanks een overwicht slaagde de Beierse formatie er in de eerste helft niet in de stugge defensie van Eintracht Frankfurt te kraken. Ook na rust ploeterde Bayern zonder al te veel succes voort.

Trainer Louis van Gaal bracht een half uur voor het einde Arjen Robben binnen de lijnen. Een minuut na de wissel van de herstelde Oranje-international noopte een Eintracht-treffer van Alexander Meier tot een nieuwe ingreep. Verse kracht Mario Gomez leverde met een gewonnen kopduel zijn bijdrage aan de gelijkmaker van Robben, die de bal simpel in het lege doel kon werken. Bayern zette aan voor de zege en had twee minuten voor het einde dankzij een rake kopbal van gelegenheidspits Daniel Van Buyten toch reden tot lachen.

Hannover 96-VfB Stuttgart 1-0 De problemen van VfB Stuttgart houden aan. Trainer Markus Babbel, die Khalid Boulahrouz op de bank posteerde, zag zijn ploeg ook tegen Hannover 96 ten onder gaan. Arnold Bruggink stond met een assist – hij zette twee man te kijk - aan de basis van de winnende treffer van Didier Ya Konan. Hannover 69 kwam er na rust nauwelijks meer aan te pas, maar hield mede dankzij de paal de punten in eigen huis.

1899 Hoffenheim-1. FC Nürnberg 3-0 Na twee nederlagen op rij had 1899 Hoffenheim een overwinning nodig om de aansluiting te behouden. De ploeg van trainer Ralf Rangnick slaagde in de opzet door 1. FC Nürnberg op een ruime nederlaag te trakteren. De laatste tien minuten van de eerste helft waren doorslaggevend met treffers van Christian Eichner (van dertig meter) en Vedad Ibisevic (schot in korte hoek). Franco Zuculini maakte halverwege de tweede helft aan alle onzekerheid een einde voor Hoffenheim, dat door de zege naar de zesde plaats klom.

Borussia Mönchengladbach-1. FC Köln 0-0 Voor Borussia Mönchengladbach kwam er een einde aan een reeks van vijf nederlagen op rij. Maar met de remise tegen aartsrivaal 1. FC Köln schoot de ploeg van trainer Michael Frontzeck weinig op. Die Fohlen blijven onder de rode streep staan. Roel Brouwers was dicht bij een treffer. De verdediger van Gladbach zag zijn kopbal van de lijn worden gered.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen