Bayern zorgt ondanks slordige Müller voor volgende teleurstelling Dortmund

Bayern München heeft ook in het toernooi om de DFB Pokal afgerekend met Borussia Dortmund. In eigen huis was de ploeg van trainer Jupp Heynckes met 2-1 te sterk voor de rivaal.

De Duitse topclubs troffen elkaar dit seizoen al twee keer. In de competitie werd het begin november nog 1-3 voor Bayern, dat het destijds opnam tegen de inmiddels ontslagen trainer Peter Bosz. Ook de Supercup begin augustus was een prooi voor Der Rekordmeister.

Bayern was vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Dit zorgde al na drie minuten voor een bal op de lat van Arturo Vidal en vervolgens voor grote kansen voor James Rodríguez en Robert Lewandowski. Na twaalf minuten was het wel raak voor de thuisploeg. Niklas Süle zag zijn kopbal na een corner nog gekeerd worden door doelman Roman Bürki, maar de Zwitser had geen antwoord op de rebound voor Jérôme Boateng: 1-0.

Na ruim een half uur lieten de bezoekers van zich horen. Andriy Yarmolenko leek te gaan scoren voor Die Borussen, maar de bal van de Oekraïner werd wonderbaarlijk van de lijn gehaald. Dit bleek dodelijk voor Dortmund, want vlak voor rust verdubbelde Thomas Müller de voorsprong. De aanvaller toverde er op aangeven van Lewandowski een fraaie stift uit die Bürki te machtig was: 2-0.

Thomas Müller na zijn gemiste kans.

Vlak na rust kreeg Müller de kans om het duel in het slot te gooien voor FC Hollywood, maar de kopbal van de 28-jarige was van mindere kwaliteit dan de fraaie reflex van Bürki. Na ruim een uur spelen was het wederom de aanvaller die op weg was naar de derde treffer, maar ook het schot van Müller was de sluitpost van Dortmund niet te machtig.

Bayern nam vervolgens flink gas terug en dit werd afgestraft door de thuisploeg. Een voorzet van Shinji Kagawa belandde op het hoofd van Yarmolenko, die de bal achter doelman Sven Ulreich kopte. Door de aansluitingstreffer ging Dortmund er weer in geloven, wat nog leidde tot een enorme kans voor Alexander Isak. In de blessuretijd werd een schot van de jonge spits ternauwernood geblokt, waardoor de bal millimeters langs de paal vloog.

Door de zege bekert Bayern een ronde verder, terwijl Dortmund het teleurstellende seizoen ook met de beker niet goed kan maken.