Bayern zonder Robben overtuigend door, ook Schalke wint

Met Arjen Robben als bankzitter heeft Bayern München in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi na ruime zeges op CSKA Moskou (3-0) en Schalke (4-0) opnieuw overtuigend gewonnen. Schalke herstelde zich juist van de mokerslag die Bayern zaterdag uitdeelde.

Bayern zonder Robben overtuigend door, ook Schalke wint

Bayern München – Hannover 96 4-1
Trainer Josep Guardiola lijkt Bayern München definitief op de rit te hebben. Ook Hannover 96 was in de Allianz Arena in de Beierse hoofdstad niet bestand tegen de zich meer en meer ontluikende aanvalskracht van Der Rekordmeister, die behalve in de Champions League en de Bundesliga ook in het Duitse bekertoernooi titelverdediger is.

Hoewel Bayern met overtuigende cijfers won, was de manier waarop het de score opende ronduit gelukkig. Met voormalig PSV-verdediger Marcelo in zijn nek (foto) tikte Thomas Müller de bal in de zeventiende minuut met zijn linkerarm langs Hannover-doelman Ron-Robert Zieler. Tien minuten later verdubbelde Claudio Pizarro de marge door raak te koppen uit een voorzet van Dante.

Hannover was echter niet van plan zich zomaar neer te leggen bij een nieuwe nederlaag tegen Bayern, dat anderhalve week terug ook al met 2-0 te sterk was. Didier Ya Konan zorgde op aangeven van Sebastien Pocognoli (ex-AZ) voor de aansluiting, maar na rust maakten Müller en de ingevallen Franck Ribéry korte metten met de bekeraspiraties van Die Roten.

SV Darmstadt 98 – Schalke 04 1-3
Op bezoek bij SV Darmstadt 98, dat uitkomt in de Derde Bundesliga, moest Schalke zich herstellen van de 4-0 afdroogpartij van vier dagen terug tegen Bayern. Ondanks de taaie tegenstand voorkwam de ploeg van trainer Jens Keller, nog altijd zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, een bekerblamage.

Nadat Jefferson Farfán Die Königsblauen een door hemzelf versierde strafschop had benut, sloeg Darmstadt nog terug via een doeltreffende kopstoot van Hanno Behrens. Na rust stelde Schalke echter orde op zaken. Eerst knikte aanvoerder Benedikt Höwedes een bal van Marco Höger tegen de touwen, vervolgens zorgde de achttienjarige Max Meyer voor het slotakkoord.

Overige uitslagen
SC Freiburg – VfB Stuttgart 4-1
VfL Osnabrück (3) – 1. FC Union Berlin (2) 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen