Bayern wint topper en loopt weg bij 'rood' HSV

Voor Bayern München was het een aangename zaterdag. Bayer Leverkusen was kansloos tegen de productiviteit van Luca Toni, waar de andere concurrent Hamburger SV niet thuisgaf.

Bayern wint topper en loopt weg bij 'rood' HSV

Bayern München-Bayer Leverkusen 2-1 Na een levendige openingsfase trok Bayern München het initiatief naar zich toe en gaf Bayer Leverkusen steeds minder reden voor optimisme. Luca Toni toonde zich daarbij de beul die hij dit seizoen al vaker is geweest. De Italiaanse spits was twee keer het laatste station in fraaie Beierse aanvallen. Mark van Bommel stond met een steekpass aan de basis van de 2-0.

De twee goals van Toni bleken een voldoende basis voor een zege voor het oppermachtige Bayern. De ploeg van Ottmar Hitzfeld moest nog even oppassen nadat Dimitri Bulykin zeven minuten voor het einde de marge had verkleind tot één doelpunt. Maar de aansluitingstreffer bood onvoldoende voedingsbodem voor Leverkusen om Bayern van de titelkoers af te houden.

VfL Wolfsburg-Hamburger SV 1-1Na de uitschakeling in Duitse beker en de UEFA Cup dreigt Hamburger SV ook de Duitse titel uit het hoofd te moeten zetten. De ploeg van Huub Stevens kwam in Wolfsburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag daardoor de achterstand op Bayern oplopen tot zeven punten. Wrang genoeg verpestte ex-HSV'er Danijel Luboja de Hamburgse middag door de openingstreffer van Bastian Reinhardt ongedaan te maken.

Maar er was meer dat Stevens dwars zal zitten dan het puntverlies alleen. Vincent Kampany (direct rood) en Joris Mathijsen (twee keer geel) haalden het einde van de wedstrijd niet. Daarmee eindigden beide ploegen het duel met negen man, aangezien scheidsrechter Thorsten Kinhöfer ook de Wölfe Alexander Madlung en Grafite in de slotfase van het veld stuurde.

VfB Stuttgart-Hansa Rostock 4-1Met duidelijke cijfers heeft VfB Stuttgart zich kandidaat gesteld voor een plaats in de Champions League. Hansa Rostock was de negende tegenstander die het Gottlieb-Daimler-Stadion met lege handen verliet. Pas in de tweede helft nam Stuttgart afstand van degradatiekandidaat.

Bekijk hier al onze video's