Bayern winnaar van het weekeinde dankzij Vidal en Robben

Reacties

Zonder te imponeren heeft Bayern München zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan tijdens de twintigste speelronde in de Bundesliga. De landskampioen boekte een 0-2 zege op FC Ingolstadt 04 en zag achtervolger RB Leipzig verliezen van Hamburger SV.

Bayern winnaar van het weekeinde dankzij Vidal en Robben

'Niets is makkelijker dan tegen Bayern München te spelen', aldus trainer Maik Walpurgis van Ingolstadt tijdens de inleidende beschietingen voor het duel in het Audi-Sportpark.

De degradatiekandidaat had het lange tijd inderdaad niet zo moeilijk tegen Der Rekordmeister. Vanzelfsprekend koesterde Bayern enorm veel balbezit, maar levensgrote mogelijkheden kreeg de equipe van coach Carlo Ancelotti nauwelijks. Ingolstadt-verdedigers Marvin Matip en Marcel Tisserand opereerden als een vleesgeworden muur en smoorden menig Bayern-aanval voortijdig in de kiem.

De bezoekers hadden de pech dat inzetten van Robert Lewandowski en Thomas Müller van de lijn werden gehaald, maar meer gevaar stichtten de bezoekers het eerste uur eigenlijk niet. Het vleugelloze Bayern miste de ingevingen van Arjen Robben en Douglas Costa, die beiden op de bank begonnen vanwege de overvolle agenda van de Duitse kampioen.

Voormalig ADO Den Haag-keeper Martin Hansen (rechts) redde meermaals bekwaam namens FC Ingolstadt 04.
Voormalig ADO Den Haag-keeper Martin Hansen (rechts) redde meermaals bekwaam namens FC Ingolstadt 04.

Omdat zijn ploeg maar niet op gang kwam, besloot Ancelotti het duo alsnog te brengen. Douglas Costa loste na 65 minuten Xabi Alonso af en een kwartier voor tijd maakte Joshua Kimmich plaats voor Robben. Tussen beide invalbeurten in claimde Lewandowski een strafschop voor een vermeende overtreding van Matthew Leckie, maar arbiter Felix Zwayer weigerde in te gaan op de smeekbede van de Pool, die vlak daarna de kruising geselde met een schot van afstand.

Hoewel het piepte en kraakte bij Ingolstadt, leek de thuisploeg stand te houden. Arturo Vidal dacht daar evenwel anders over. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd tikte de Chileen binnen op aangeven van Müller. Een minuut later maakte Robben er met een vlammend schot zelfs 0-2 van.

De Bayern-fans zullen zaterdagavond met plezier de samenvattingen tot zich nemen via Sportschau. Door het verlies van RB Leipzig tegen Hamburger SV koesteren Ancelotti en de zijnen een voorsprong van zeven punten op de nummer twee. Ook nummer drie Eintracht Frankfurt en nummer vier Borussia Dortmund gingen zaterdag onderuit. Bayern treedt woensdag in de achtste finale van de Champions League aan tegen Arsenal, dat de generale repetitie voor deze kraker, tegen Hull City, ook in winst omzette.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.