Bayern wijst Eintracht terug, fortuinlijke zege Schalke

Alleen Schalke 04 kan dankzij een benauwde zege op Werder Bremen nog in het spoor blijven van Bayern München, dat afrekende met concurrent Eintracht Frankfurt.

Bayern München – Eintracht Frankfurt 2-0Bayern München dendert door naar de Duitse titel. De ploeg van trainer Jupp Heynckes boekte in de elfde speelronde de tiende zege van het seizoen. Het ging ten koste van Eintracht Frankfurt, de verrassende nummer drie van de Bundesliga.

Op slag van rust brak Franck Ribéry de ban op aangeven van Javi Martínez, waar Arjen Robben die kans in de negende minuut had laten liggen. De poging van de Oranje-international eindigde in het zijnet, zoals hij ook in de slotfase verzuimde tot scoren te komen.

Bayern voelde de gemiste kansen van Robben niet. De Beierse formatie kon de zege niet meer ontgaan toen David Alaba een klein kwartier voor het einde uit een strafschop de marge verdubbelde. De Oostenrijkse international mocht aanleggen van elf meter na een overtreding op Bastian Schweinsteiger. Schalke 04 – Werder Bremen 2-1Vier dagen na de ontmoeting met Arsenal in de Champions League toonde Schalke 04 opnieuw veerkracht. Waar dinsdag tegen de Londense ploeg een 2-0 achterstand werd goed gemaakt, daar bleven Die Königsblauen tegen Werder Bremen ondanks een achterstand zonder puntenverlies.

In een tijdsbestek van tien minuten had Schalke 04 in de tweede helft de rollen omgedraaid. Roman Neustädter maakte met een bekeken kopbal de openingstreffer van Aaron Hunt ongedaan, voordat invaller Julian Draxler de 2-1 op het scorebord bracht.

De inbreng van de Oranje-internationals bij de wedstrijd in Gelsenkirchen was klein. Ibrahim Afellay bleef na een weinig imponerende eerste helft achter in de kleedkamer en zag zijn vervanger het winnende doelpunt maken, terwijl Klaas-Jan Huntelaar na ruim een uur werd gewisseld door Stevens. Werder-aanvaller Eljero Elia verdween niet veel later ook van het veld.

FC Augsburg – Borussia Dortmund 1-3Borussia Dortmund mocht Roman Weidenfeller danken voor zijn bijdrage aan het succes van de regerend kampioen bij FC Augsburg. Na de vroege openingstreffer van Marco Reus uit een zeer fraaie vrije trap voorkwam de doelman met enkele knappe reddingen de gelijkmaker.

In de 51ste minuut stond Weidenfeller aan de basis van de beslissende tweede Dortmund-treffer van Robert Lewandowski. De Poolse spits maakte halverwege de tweede helft aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 te maken. De eretreffer van Sascha Mölders kon niet voorkomen dat Dortmund klimt naar de vierde plaats, met elf punten achterstand op Bayern.

SC Freiburg – Hamburger SV 0-0Hamburger SV keerde met een winstpunt terug uit Freiburg. De strijd tussen de twee middenmoters werd bepaald door de uitsluiting van Paul Schärner. De centrale verdediger van HSV incasseerde in de 35ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Maar met een man minder bleef de ploeg van trainer Thorsten Fink relatief probleemloos overeind. Rafael van der Vaart maakte de negentig minuten vol, waar Jeffrey Bruma in de 39ste minuut zijn entree maakte bij HSV. Overige uitslag:Fortuna Düsseldorf – 1899 Hoffenheim 1-1 Foto: VI Images