Bayern toont spierballen in eenzijdige topper en kan koppositie ruiken

Reacties

Bayern München heeft zaterdagavond eenvoudig afgerekend met Schalke 04 in wat alleen op papier een topper was in de Bundesliga. Door de overtuigende overwinning heeft de regerend kampioen alles weer in eigen hand in de titelrace.

Bayern toont spierballen in eenzijdige topper en kan koppositie ruiken
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
5 - 0
Schalke 04
Schalke 04

Eerder op de dag was koploper RB Leipzig immers onderuit gegaan op bezoek bij Eintracht Frankfurt (2-0). Bij een zege op Schalke zou Bayern de achterstand op de lijstaanvoerder verkleinen tot één punt, in de wetenschap dat Leipzig op zondag 9 februari nog op bezoek komt in München. En dus is van een sportieve crisis geen sprake meer bij de club die in november trainer Niko Kovac ontsloeg en zijn assistent Hansi Flick tot het einde van het seizoen interim-coach maakte.

Met Flick op de bank belandde Bayern na een goede start begin december ook nog even in een sportief dal. Na twee competitienederlagen op rij stond de recordkampioen zelfs zevende met zeven punten achterstand op de toenmalige koploper Borussia Mönchengladbach. Daarna volgden echter vier zeges op rij en dus ziet de situatie er na een week na de hervatting van de Bundesliga alweer heel anders uit, nu ook Schalke zaterdagavond niet was opgewassen tegen Bayern.

Het ging al na zes minuten mis voor de bezoekers uit Gelsenkirchen. Marcus Schubert, de vervanger van de naar Bayern vertrekkende Alexander Nübel, verkeek zich lelijk op een voorzet van Thomas Müller en Robert Lewandowski profiteerde uiteindelijk. Bayern drukte vervolgens door, maar zag tot twee keer toe een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust telde de goal van Müller wel, toen hij binnentikte na goed doorkoppen van Leon Goretzka.

Daarmee kreeg Müller loon naar werken voor een prima optreden en bevestigde de dertigjarige aanvaller nog maar eens dat hij sinds de aanstelling van Flick weer helemaal is opgeleefd. In de laatste negen duels was de clubicoon nu goed voor vier goals en acht assists. Dat terwijl er eerder nog verhalen klonken dat de honderdvoudig international van Duitsland het slachtoffer zou worden van de toegenomen concurrentie bij Bayern, omdat hij begin dit seizoen vooral invaller was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 2-0 van Müller was ook nog eens zijn honderdste ooit in de Allianz Arena. Vlak na rust klonk er weer gejuich op van de tribunes toen Goretzka zijn oude club pijn deed door knap af te ronden met een halve omhaal. Na nog geen uur kreeg de score een nog pijnlijker aanzien voor Schalke, toen Lewandowski alleen af op Schubert kon na balverlies op het middenveld. De Pool toonde zich niet zelfzuchtig en legde af op Thiago Alcántara: die simpel binnentikte: 4-0.

Daarna had Bayern nog een half uur om de score nog verder op te voeren, maar dat gebeurde pas vlak voor tijd toen Schubert blunderde op een schot van invaller Serge Gnabry. Daardoor staat de teller na negentien speelronden op 55 competitiegoals, vier meer dan Leipzig en Borussia Dortmund. Werder Bremen was 34 jaar geleden de laatste club met meer goals na evenveel duels: 57. Het maakt duidelijk dat de grootste problemen bij Bayern wel voorbij zijn. De koppositie – en dus de titel – lonkt.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.