Bayern-spelers mogen van bejubelde Flick feesten tot ze erbij neervallen

Reacties

Hansi Flick was na het winnen van de Champions League met Bayern München uiteraard in opperbeste stemming. De trainer van Bayern München verklapte dat zijn spelers net zo lang mogen feesten als ze zelf willen.

Bayern-spelers mogen van bejubelde Flick feesten tot ze erbij neervallen
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Want dat hebben zijn spelers wel verdiend na een geweldig seizoen, waarin Bayern na de aanstelling van Flick slechts twee wedstrijden verloor (allebei voor de winterstop) en sinds het 0-0 gelijkspel op 9 februari tegen RB Leipzig al 21 wedstrijden op rij won (!). Het resulteerde uiteindelijk in het winnen van de treble, na 2013 de tweede in de clubhistorie.

En dus is een feestje is op zijn plaats, zei Flick na afloop. 'En ik heb geen deadline gesteld voor wanneer het feest moet stoppen. Het is alleen maar goed dat je het viert als je iets wint. Dan moet je ook feestvieren, en ik weet niet wanneer dat feest zal stoppen', zei de succescoach van Bayern na het winnen van de finale tegen Paris Saint-Germain.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Want een succescoach, dat is Flick. Het regende complimenten voor de 55-jarige oud-international, die hetstokje in november vorig jaar in eerste instantie op tijdelijke basis overnam van de ontslagen Niko Kovac. Al snel begon het zo goed te lopen bij Bayern, dat de voormalige assistent coach een contract kreeg tot medio 2023. En hij beschaamde het vertrouwen niet.

Volgens Manuel Neuer heeft Flick een 'heel groot aandeel gehad' in het succes van Bayern. 'En niet alleen Hansi, maar de hele technische staf. Hoe zij hebben samengewerkt en dat hebben geïmplementeerd, dat was echt een teamprestatie. Het is bijna nog nooit zo leuk geweest om voor Bayern te spelen, en ik zit hier al lang, het is ongelooflijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Joshua Kimmich was lovend over de inbreng van Flick. 'Hij gaf ons vanaf het begin veel zelfvertrouwen. En met de overwiningen nam het zelfvertrouwen alleen maar toe, natuurlijk.' En dat had ook zijn weerslag op de finale. 'We hadden een beetje het gevoel dat we onverslaanbaar waren, ik denk dat we dit toernooi verdiend hebben gewonnen.'

Dat vond ook Flick, maar de bejubelde trainer van Bayern weigerde zichzelf op de borst te kloppen. 'Zo veel mensen verdienen de credits voor deze overwinning. Je zag tijdens de winter al hoe vastberaden deze ploeg is, dat is iets wat je als trainer alleen maar kan wensen', zei de trainer van Bayern, die zijn ploeg ook in de finale echt als een collectief zag spelen.

'Wat geweldig was om te zien, was hoe de ploeg speelde nadat veel mensen zich afvroegen hoe Bayern zou verdedigen tegen hun indrukwekkende aanval', zag Flick. 'We hebben dat echt heel goed gedaan. We maakten het onze tegenstanders heel moeilijk. Zelfs in de 92ste minuuut joeg Lewandowski nog op de bal, ongelooflijk. Dit was een complete teamprestatie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.