Bayern-preses schaart zich achter Tuchel na confrontatie met Matthäus

Reacties

Bayern München-voorzitter Herbert Hainer steunt Thomas Tuchel na zijn opvallende uitlatingen richting Lothar Matthäus en Dietmar Hamann. Tuchel kwam na de zege op Borussia Dortmund terug op eerdere kritiek van de oud-spelers van Bayern.

Bayern-preses schaart zich achter Tuchel na confrontatie met Matthäus
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 4
Bayern München
Bayern München

Matthäus en Hamann waren in de afgelopen tijd kritisch op Tuchel en zijn ploeg en de trainer van Bayern kwam na de overwinning bij Dortmund oog in oog te staan met Sky-analist Matthäus. Tuchel gaf aan een tafel met de oud-topvoetballer snel aan geen zin te hebben in een discussie en beëindigde vervolgens vrij abrupt het gesprek.

Op de latere persconferentie kwam Tuchel weer terug op de eerdere kritiek van Matthäus en Hamann. Uli Hoeness, erevoorzitter bij Bayern, vond de uitspraken van Tuchel 'onverstandig', maar Hainer, de huidige preses bij Der Rekordmeister, steunt de oefenmeester.

'Iedereen heeft het recht om zijn mening te uiten en kritiek te hebben, maar ik kreeg soms ook de indruk dat bij ons alles in puin lag en we vochten tegen degradatie', aldus Hainer tegen Magenta Sport over de kritiek van Matthäus en Hamann. 'We hebben in de Bundesliga nog geen enkele wedstrijd verloren en in de Champions League hebben we drie keer gewonnen...'

'Ja, we zijn uit het bekertoernooi en dat is niet goed, maar dat is helaas gebeurd. Ik denk wel dat het goed is dat Thomas nu zijn grens aangeeft. Ik begrijp het dat hij zich op deze manier opstelt. Thomas heeft net als iedereen bij Bayern met veel druk te maken', aldus Hainer. Bayern blijft door de zege op Dortmund op twee punten van koploper Bayer Leverkusen en speelt woensdag in de Champions League op bezoek bij Galatasaray.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
5
Borussia Dortmund
34
18
9
7
68-43
+25
63
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.