Tuchel zoekt naar oplossing voor 'bitter' verlies van De Ligt

Reacties

Thomas Tuchel is op de persconferentie ingegaan op de blessure van Matthijs de Ligt en de oplossing daarvoor. De Duitser noemde het verlies van De Ligt 'heel bitter' en zal intern kijken naar een waardige vervanger.

Tuchel zoekt naar oplossing voor 'bitter' verlies van De Ligt
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 4
Bayern München
Bayern München

De Ligt viel woensdag geblesseerd uit in het verloren bekerduel met FC Saarbrücken. Later bleek dat hij opnieuw een knieblessure heeft opgelopen, waardoor hij meerdere weken uit de roulatie ligt. Aangezien Jérôme Boateng de afgelopen weken meermaals heeft meegetraind met Bayern München, werd dat in Duitsland als serieuze optie gezien. Maar Tuchel spreekt dat tegen.

'Het verlies van De Ligt is heel bitter voor ons', zei Tuchel op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. 'Maar op dit moment hebben we geen plannen om onze selectie aan te vullen', reageerde de Bayern-trainer op een vraag over Boateng.

Een verdedigingsduo met Min-Jae Kim en Dayot Upamecano is normaal gesproken de meest logische oplossing, aangezien zij dit seizoen al meermaals samen centraal hebben gestaan. Het probleem is echter dat ook Upamecano kampt met een blessure. 'Het is nog onduidelijk of hij kan spelen zaterdag. De beslissing is nog niet genomen. Dat moeten we samen met de artsen en de spelers beslissen.'

Nog meer personele problemen
Ook schuiven met Joshua Kimmich is niet mogelijk voor Tuchel, de middenvelder is geschorst. Daarnaast is Leon Goretzka nog een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Dortmund. Zo blijft het voor Tuchel nog even zoeken naar de juiste oplossing voor de personele problemen. In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen zette de Duitser Noussair Mazraoui centraal achterin neer.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.