Bayern neemt laatste twijfels over toekomst Ribéry weg

Reacties

In navolging van Arjen Robben zal ook Franck Ribéry komende zomer vertrekken bij Bayern München. Technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft woensdag tijdens een persconferentie rond het trainingskamp in Qatar de laatste twijfels weggenomen.

Bayern neemt laatste twijfels over toekomst Ribéry weg

'De president (Uli Hoeness, red.) heeft al gezegd dat Franck waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig is. Meer wil ik er niet over kwijt, behalve dan dat hij en Arjen een tijdperk hebben gedefinieerd', sprak Salihamidzic. 'We willen dat ze door de voordeur vertrekken.'

Ribéry, die deze week nog op de vingers werd getikt door Bayern na een opmerkelijk incident, speelt al sinds halverwege 2007 voor de Duitse recordkampioen. De 35-jarige buitenspeler legde liefst acht keer beslag op de titel in de Bundesliga. Het absolute hoogtepunt was het winnen van de Champions League in 2013. In 409 officiële duels kwam de Fransman tot 122 treffers.

Veranderingen
De zomer van 2019 zal in het teken komen te staan van grote veranderingen bij Bayern, zo hebben Hoeness en Salihamidzic al diverse keren aangekondigd. De komst van een vleugelaanvaller geniet prioriteit door het vertrek van Ribéry en Robben. Het is geen geheim dat Chelsea-talent Callum Hudson-Odoi plek één op het verlanglijstje bezet. 'Een interessante speler, die we dolgraag willen vastleggen. Met zijn kwaliteiten past hij in het spel dat we willen spelen', zei de td woensdag.

Eerder op woensdag maakte Bayern bij monde van Salihamidzic al melding van de komst van verdediger Benjamin Pavard. Deze deal gaat op 1 juli in.

Op zoek naar de troonopvolgers van Arjen Robben en Franck Ribéry:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.