Bayern straft Ribéry na enorme scheldtirade op Instagram

Reacties

Bayern München is niet blij met de enorme woede-uitbarsting van Franck Ribéry. De Fransman ging zaterdag door het lint nadat hij een reeks aan verwensingen naar zijn hoofd kreeg vanwege een Instagram-video.

Bayern straft Ribéry na enorme scheldtirade op Instagram

Ribéry plaatste donderdag een video op zijn account van een bezoek aan de beroemde Turkse kok Salt Bae. De excentrieke Turk staat bekend om zijn karakteristieke bereidingswijze van vlees en is bijzonder populair onder voetballers. Speciaal voor Ribéry had hij deze keer een gouden biefstuk bereid; de steak werd besprenkeld met korrels 24 karaats goud.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het kwam Ribéry online op veel kritiek te staan. De Fransman kreeg naar eigen zeggen veel verwensingen naar zijn hoofd, die ook zijn familie betroffen. Dat schoot de 35-jarige aanvaller helemaal in het verkeerde keelgat. Hij kondigde 's middags al aan met een reactie te komen en hield zich even later niet in:

'Laat ik beginnen met een boodschap aan de jaloerse mensen en de haters, die ongetwijfeld door een gescheurd condoom op de wereld zijn gekomen: f*ck jullie moeders, jullie grootmoeders en jullie hele familie. Ik ben jullie niks verschuldigd.'

Vervolgens haalde Ribéry ook uit naar pseudo-journalisten, die nooit melden dat hij ook geld doneert aan goede doelen. Bayern heeft via technisch directeur Hasan Salihamidzic inmiddels gereageerd op de scheldtirade. De club laat weten dat Ribéry een hoge boete heeft gekregen:

'Franck kwam op voor zijn familie, daarin verdedig ik hem. Maar helaas heeft hij woorden gebruikt die wij als Bayern München niet accepteren en die Franck als rolmodel nooit kan gebruiken. Ik heb gisteren lang met Franck gesproken en hem verteld dat hij een stevige boete krijgt. Dat accepteerde hij.'

Het boze statement van Franck Ribéry op zijn Instagram-account.
Het boze statement van Franck Ribéry op zijn Instagram-account.
Bekijk hier al onze video's
Meer F. Ribéry
Meer over F. Ribéry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.