Bayern München kan over een week achtste titel op rij veiligstellen

Reacties

Er moet iets heel geks gebeuren wil Bayern München dit seizoen niet de kampioen van Duitsland worden. Der Rekordmeister is na de zege op Bayer Leverkusen van zaterdag op weg naar de achtste landstitel op rij. Volgende week kan het al gebeuren.

Bayern München kan over een week achtste titel op rij veiligstellen
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 4
Bayern München
Bayern München

Bayern liet ook tegen Leverkusen zien waarom de ploeg bovenaan staat. De formatie van trainer Hansi Flick won zonder al te veel moeite, hoewel de thuisploeg wel op voorsprong kwam. Onder Flick, die het overnam van Niko Kovac, werd Bayern weer solide. Onder hem verloor Bayern slechts twee keer (voor het laatst in december) en werd er één keer gelijkgespeeld.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Door de indrukwekkende reeks wedstrijden kan Bayern volgende week de titel veiligstellen. Na het bekerduel met Eintracht Frankfurt van woensdag krijgt de ploeg zaterdag om 18.30 uur bezoek van Borussia Mönchengladbach. Borussia Dortmund speelt om 15.30 uur al uit tegen Fortuna Düsseldorf en moet verliezen om Bayern zicht te geven op de titel. Als Dortmund wint of gelijkspeelt, moet Bayern sowieso nog even wachten.

Za 13 jun. 2020

Lang zou dat wachten overigens niet duren, want er staat daarna een midweeks programma op de rol in Duitsland. Bayern gaat op dinsdag om 20.30 uur op bezoek bij degradatiekandidaat Werder Bremen en kan daar dan op eigen kracht de titel veiligstellen. Dortmund speelt op woensdag thuis tegen FSV Mainz 05. Voor Bayern zou het de achtste titel op rij zijn. De laatste keer dat een andere club kampioen werd was in 2012, toen Dortmund er met de schaal vandoor ging.

Di 16 jun. 2020

Wo 17 jun. 2020

Bayern München onverslaanbaar? Zo klop je de Champions League-favoriet
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.