'Bayern München dirigeert Mané naar de uitgang'

Reacties

Het verblijf van Sadio Mané bij Bayern München blijft beperkt tot een seizoen. De Senegalees en de Duitse Rekordmeister hebben besloten komende afscheid van elkaar te nemen, meldt Bild.

'Bayern München dirigeert Mané naar de uitgang'
© Pro Shots

Mané kwam in de zomer van 2022 na een dienstverband van zes seizoenen bij Liverpool voor een slordige 35 miljoen euro over naar Beieren, maar het verblijf van de topscorer van de nationale ploeg is grotendeels op een teleurstelling uitgelopen. Mané kampte dit seizoen lange tijd met een kuitbeenkwetsuur, waardoor hij ook al het WK moest missen.

Daarbovenop kwam het handgemeen met Leroy Sané na de met 3-0 verloren Champions League-kwartfinale tegen Manchester City. Dat kwam de Senegalees op een recordboete van 350 duizend euro en een disciplinaire schorsing van een duel te staan.

'Als Tuchel niet vrij was geweest, was Nagelsmann niet ontslagen'

Mané kwam dit seizoen in 22 wedstrijden in actie namens Bayern München. Daarin produceerde de Afrikaan zeven goals en vier assists. Ter vergelijk; in zijn laatste seizoen bij Liverpool wist Mané zestien keer het vijandelijke doel te vinden en kroop hij twee keer in de rol van aangever.

Voor zijn jarenlange verblijf in Engeland, waar Mané de clubkleuren van Liverpool en Southampton verdedigde, stond de Senegalees onder contract bij Red Bull Salzburg (Oostenrijk) en FC Metz in Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.