Bayern München trots op komst 'internationale ster' Mané

Reacties

Sadio Mané trekt na een dienstverband van zes jaar definitief de deur dicht bij Liverpool. De dertigjarige Senegalees heeft zijn nieuwe uitdaging gevonden bij Bayern München.

Bayern München trots op komst 'internationale ster' Mané
© Imago

Liverpool en Bayern bereikten eerder al een akkoord over een afkoopsom die naar verluidt kan oplopen tot 41 miljoen euro. Daarmee was de weg vrij voor het bezegelen van het driejarige contract van Mané bij Der Rekordmeister, die trots is op zijn komst. 'Met Sadio Mané komt er een internationale ster naar Bayern, die zijn stempel heeft gedrukt op het mondiale voetbal', zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic. 'Iedereen kent zijn uitstekende kwaliteiten en zijn ongeloofelijke mentaliteit. Dat hij voor Bayern kiest, toont de grote ambities van de club.'

Met het contract bij Bayern komt een einde aan zijn Liverpool-periode. Mané kwam in 2016 voor meer dan veertig miljoen euro over van Southampton en groeide op Anfield uit tot een van de beste aankopen in de clubhistorie. De linksbuiten speelde 269 duels voor The Reds en scoorde daarin 120 keer. Hij won in 2019 de Champions League met Liverpool en werd een seizoen later kampioen van Engeland. Mané, die in zijn laatste seizoen de FA Cup en de League Cup won, had bij Liverpool nog een contract tot medio 2023 en had zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging. 

Voor Mané betekent de transfer naar Bayern München zijn eerste avontuur in de Bundesliga. 'Ik ben blij om eindelijk in München te zijn. We hebben veel met elkaar gesproken en ik voelde meteen dat deze grote club mij graag wilde hebben, dus voor mij waren er geen twijfels. Tijdens mijn periode in Salzburg keek ik ook veel wedstrijden van Bayern, ik mag deze club heel erg', aldus de Senegalese international, die op het WK in Qatar het Nederlands elftal treft en na Ajacieden Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch de derde zomeraankoop van Bayern is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.