Ajax en Bayern München bevestigen toptransfer Gravenberch

Reacties

De toptransfer van Ryan Gravenberch naar Bayern München is definitief afgerond. De twintigjarige middenvelder komt over van Ajax en heeft bij Der Rekordmeister zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen.

Ajax en Bayern München bevestigen toptransfer Gravenberch

Bayern betaalt Ajax zo'n 24 miljoen euro (inclusief bonussen) voor de diensten van Gravenberch, die de medische keuring in Zuid-Duitsland zonder problemen heeft doorlopen. De vaste transfersom bedraagt 18,5 miljoen euro. De overgang van de Oranje-international diende zich al enige tijd aan. Ajax en Bayern bereikten in een eerder stadium een akkoord over de voorwaarden.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hereniging met Mazraoui
Gravenberch beschikte in Amsterdam nog over een eenjarig contract en wilde dat niet verlengen. Daarom was Ajax bereid te luisteren naar aanbiedingen. Bayern besloot toe te happen, waardoor Gravenberch de deur bij Ajax na twaalf jaar achter zich dichttrekt. De middenvelder speelde al vanaf zijn achtste in de jeugdopleiding van de club en maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in Ajax 1.

In München wordt Gravenberch herenigd met ploeggenoot Noussair Mazraoui. De Marokkaanse rechtervleugelverdediger rondde eerder zijn transfervrije overstap naar Bayern af. Mazraoui maakt transfervrij de oversteek naar Beieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Gravenberch
Meer over R. Gravenberch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.