Bayern München hervat met zege op Hansa Rostock

Bayern München is de tweede competitiehelft van de Bundesliga beter begonnen dan het de eerste eindigde. De koploper won na twee gelijke spelen voor de winterstop bij Hansa Rostock (1-2).

Eén helft met de voet half op het gaspedaal was voldoende. Na negen minuten opende Franck Ribéry de score. Het voorbereidende werk van Miroslav Klose en Zé Roberto was mooier en moeilijker dan het afronden van dichtbij door Ribéry.

Drie minuten voor de pauze pikte Luca Toni zijn goaltje mee. De Italiaan controleerde de bal uit een lange vrije trap, schudde zijn tegenstander af en schoot van twaalf meter raak. Het was Toni's tiende treffer in vijftien duels.

Na rust nam Hansa Rostock het initiatief over. De aansluiting volgde vlot. Enrico Kern maakte de 1-2. Hij strandde eerst op doelman Oliver Kahn, waarna Christian Rahn de bal uit de rebound op de lat schoot. Kern kreeg vervolgens weer een kans en slaagde nu wél.

Hansa zette aan voor meer en was ook een paar keer gevaarlijk dichtbij. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Bayern steeds meer grip en kon het zelfs verder uitlopen. Toni kreeg twee grote kansen, maar kreeg hem er niet nogmaals in.